Mardin’de Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları Gerçekleşti

Mardin'in tarihi mirası Dara Antik Kenti'nde düzenlenen Uluslararası Mardin MTB Cup Dağ Bisikleti Yarışları, heyecan dolu anlara sahne oldu.

Valilik himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) iş birliğiyle gerçekleştirilen yarış, "Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin'de" sloganıyla 120 sporcuyu bir araya getirdi.

Yaklaşık 3 bin 800 metrelik zorlu ve engebeli bir parkurda, sporcular 10 farklı etapta mücadele etti.

Yarışmanın sonunda, uluslararası kategorilerde Sevim Gerçek (elit kadınlar), Ömer Cumhur Boyraz (elit erkekler), Ayça Erdoğan (kızlar) ve Çınar Serdaroğlu (erkekler) birincilik kürsüsüne çıktı.

Ulusal kategorilerde ise 12 yaş altı kızlarda Elif Su Gülal, 12 yaş altı erkeklerde Tuna Yıldırım, 15 yaş altı kızlarda Eylül Karaselek, 15 yaş altı erkeklerde Metin Uğur, 17 yaş altı kızlarda Damla Eser ve 17 yaş altı erkeklerde Muhammed Mustafa Sadık birincilik elde etti.

Dara Antik Kenti'nde düzenlenen ödül töreninde Vali Yardımcısı Mehmet Naim Akgün ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Birlik, yaptığı açıklamada yarışmanın heyecan dolu geçtiğini belirterek, tarihi ve kültürel zenginliklerin bir arada olduğu Mardin'de bu tür organizasyonların sayısının artmasını dilediğini ifade etti.

"Çok zorlu bir etap vardı. 3 bin 800 metrelik parkurda 3 tur yapıldı. Ülkemizin dört bir yanından sporcularımız burada mücadele etti. Yarışmalarımızı sorunsuz bir şekilde bitirdik. Gelen sporcularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimiz Mardin'e, Dara Antik Kenti'ne hayran kaldı. Daha büyük organizasyonlar yapabilecek güçteyiz. Destek veren herkese ve katılan sporculara teşekkür ediyorum." dedi.

Kayseri'den yarışmaya katılan ve elit kadınlarda ikinci olan Melike Havva Yiğit, tarihi yapıların içinde çok güzel bir ortamda yarışları tamamladıklarını dile getirdi.

"Sezonun son yarışıydı. Sezonun kapanışında böyle güzel bir yerde olmak bizleri çok heyecanlandırdı. Çok mutlu olduk. Hayli yorucu bir parkurdu, üstelik çok teknikti. Buranın tarihi yapısı bizleri çok etkiledi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Halil İbrahim Sincar - Spor

Dara Antik Kenti Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler mardin Spor

Benzer Videolar