Mansur Yavaş: Gazze’deki Durum Tüm İnsanlık İçin Üzüntü Kaynağı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Gazze'deki trajik olaylara dikkat çekti. Yavaş, yaşananların tüm insanlık için derin bir üzüntü kaynağı olduğunu ve özellikle çocuklar ve kadınlar üzerindeki yıkıcı etkisinin inkar edilemez olduğunu vurguladı.

Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen resepsiyona, Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş ev sahipliği yaptı. Yavaş, konuşmasında ülke coğrafyasında art arda yaşanan savaşlara değinerek, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadı. Bu saldırıların uluslararası hukuka ve insan haklarına açıkça aykırı olduğunu belirten Yavaş, barışın sağlanması için acil bir diyalog ve uzlaşma çağrısında bulundu.

'ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ BİR ORTAM SAĞLANMALIDIR'

Yavaş, uluslararası toplumun insani yardımları hızlandırması ve bu trajedinin sona ermesi için ortak bir çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Her canlının yaşama hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ve geleceğimizin teminatı olan çocuklar için güvenli bir ortam sağlanması gerektiğini ifade eden Yavaş, "Unutmayalım ki barış yalnızca bir hedef değil, aynı zamanda insanlık onurunun gereğidir. Tüm ülkeleri bu trajedinin durdurulması ve dayanışma içinde adaletin sağlanmasına davet ediyoruz. Birlikte daha güvenli bir gelecek için el birliğiyle çalışalım. Nitekim bu noktada fikrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi yurtta barış, dünyada barıştır. Göreve geldiğimiz günden beri tarihi sorumluluğumuzun farkında olarak Atatürk'ün bizlere bıraktığı bu mirasa ve gönlünde özel bir yeri olduğunu ifade ettiği Ankara halkına layık olmak için var gücümüze çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mansur Yavaş Ankara Gazze

"
Benzer Videolar