Mahtumkulu Firaki’nin 300. Doğum Günü İçin Uluslararası Forum Aşkabat’ta Başladı

Aşkabat'ta, ünlü Türk şairi Mahtumkulu Firaki'nin 300. doğum yıl dönümü kutlamaları kapsamında "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu" başladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, forumun açılışına katılan önemli isimlerden biriydi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası fuaye alanında forum katılımcıları olan devlet başkanlarını ve parlamento başkanlarını tek tek karşıladı ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Resmi karşılama töreninin ardından, ülkelerin heyet başkanları, konferans merkezine geçerek zirve oturumlarına katıldılar.

Türkmenistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli forumda Türkiye, Rusya, İran, Özbekistan, Pakistan, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan'dan gelen heyetlerin yanı sıra Tataristan Özerk Cumhuriyeti, UNESCO, TÜRKSOY, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ve bazı uluslararası kuruluşların temsilcileri de yer alıyor.

Uluslararası İlişkiler Numan Kurtulmuş Kültür Sanat Türkmenistan Doğum Günü Etkinlik Politika Aşkabat Kültür Güncel Dünya

Benzer Videolar