Magazin Haberleri: Aleyna Kalaycıoğlu kardeşinin fotoğraflarını paylaşarak sitem etti! ‘Ölene dek hakkını arayacağım’

Survivor yarışması ile tanınan, son zamanlarda çıkardığı şarkılarla da adından sıkça söz ettiren Aleyna Kalaycıoğlu sosyal medya hesabından kardeşinin fotoğraflarını paylaşarak sitem etti. Kalaycıoğlu, Ölene dek kardeşimin hakkını arayacağım dedi.

Survivor yarışmasıyla tanınan, son dönemde müzik kariyeriyle de dikkat çeken Aleyna Kalaycıoğlu, sosyal medya hesabından kardeşinin fotoğraflarını paylaşarak geçirdiği ameliyatın ardından sağlık durumunun kötüleştiğini duyurdu.

Kalaycıoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Şimdi, hastaneler ve insanların hayatlarını tek hamleyle mahvedebilen sözde (!) doktorlardan bahsediyoruz. Ben de, kardeşimin dışarıdan ne kadar güzel görünse de her baktığımda yüreğimi burkan gerçeği anlatmak istiyorum."

'KİLO KAYBETMEYE BAŞLADI'

2013 yılında Cansu'yla yazlıktaydık. O zamanlar hiçbir engeli yoktu, tıpkı sizler gibi sağlıklı bir bireydi. Biraz da balık etliydi. Yaz ortalarına doğru kilo kaybetmeye başladı, ancak sürekli tatlı yemek istediğini söylüyordu.

Cansu'nun bir haftada (sürekli tatlı yiyerek) verdiği kiloları görünce hemen hastaneye götürdüm. Babam da geldi ama ilgilenmedi. Cansu sürekli uyuyordu ve hala şeker tüketmek istiyordu. Babam gelmesine rağmen, kardeşimimi hastaneye götürmek gibi bir adım atmadı.

Ben o zaman 15 yaşındaydım. Cansu'yu tek başıma taşıyarak hastaneye götürdüm. Akçay'daki iki hastane de ilgilenmedi ve psikolojik olduğunu söyleyerek gönderdiler. Sonunda annem, "Gel Cansu'yu ben götüreceğim" dedi. Cansu'yu alıp İstanbul'a geldik.

Annem Cansu'yu gördüğü halde, "Kardeşin nerede?" diye sordu bana. Cansu o kadar zayıflamıştı ki tanıyamadı. Apar topar Ataşehir'deki bir hastaneye gittik. Her hastane farklı bir teşhis koydu. En son, şu an adını veremeyeceğim (hala hukuki süreci devam ediyor, düşünün 12 sene olacak neredeyse)...

'ACİL BİR TEDAVİ YAPMAYA ÇALIŞTI'

Yarı özel bir hastaneye gittik o akşam. Olay tam olarak Kadir Gecesi gerçekleşiyor. Doktor, o gece tatile çıkacağı için kardeşime acil bir tedavi yapmaya çalıştı. Çünkü birkaç saat sonra eşi ve çocuklarıyla tatile çıkacaktı, acelesi vardı (!)

"Apandisit patladı" dedi ve ameliyata aldı. (Halbuki sadece apandisit kalınlaşmıştı, çekilen röntgen ve raporlarında sadece kalınlaşma olduğu yazıyor.) Neyse, apandisit patladı dedi ve ameliyata aldı. Cansu ameliyattan çıktı, hepimiz bekliyoruz. Doktor, şeker tüketmesi gerektiğini söyledi, biz de meyve yedirdik. Cansu iki güne yakın uyanamadı, fenalaştı. Sonra sonunda şekerine bakmak akıllarına geldi ve meğersem kardeşim günlerdir 500 şekerle komadaymış.

'BEYNİN %70'DEN FAZLASI HASARLIYDI'

Cansu apar topar yoğun bakıma alındı. Sözde doktor da tatilden geri döndü. Kardeşimin kalbi 70 dakika boyunca durmuştu, her şey için çok geçmişti yani. Beynin %70'inden fazlası hasarlıydı. Yaşasa bile birkaç ay ömür biçtiler kardeşime. Zaten o sürecte de yatağa bağımlı, göremez, konuşamaz ve hareket edemeyecekti. Anneme fişini çekmek için soru sordular, inanabiliyor musunuz? Yani zaten ölecek dediler. Annemle başbaşa kaldık, gözgöze geldik. Babam çoktan yok olmuştu ortalıkta...

Annem ağlayarak, "Ben Cansu'yu hayata döndürürüm, yeter ki evladımı verin bana" dedi. Hala hatırlıyorum o anı. O süreç yoğun bakımda geçti hep. Okuldan çıkıp, "Cansu bugün hala nefes alabiliyor mu?" diye hastaneye gidiyordum. Ergenliğim çok kötüydü, okulda her gün ağlıyordum neden diye.

Neyse çok uzatmayacağım, sapasağlam götürdüğüm kardeşimi bu halde geri aldık biz hastaneden. Şu an göremiyor, konuşamıyor, hareket edemiyor vs. Yani Cansu doğuştan böyle değil arkadaşlar. Kardeşim bir doktor ihmali sonucu bu halde!

'ÖLENE DEK KARDEŞİMİN HAKKINI ARAYACAĞIM'

Bu da son cümlelerim. Türkiye tarihinde ilk defa kardeşimin dosyasında 8 adli tıp raporu bulunmaktadır. Ceza davası 2018 yılında bitmiş olup, 3 doktor ve hastane taksirle adam yaralamaktan cezaları kesinleşmiştir. Ancak kardeşimin ömür boyu alması gereken sağlık hizmetleri yani hukuk davası 2021 yılında karara bağlansa da istinaf mahkemesi taraf olup bilerek dosyayı geri çekmiştir. Kardeşimin hakkını yiyen, hatır için dosya bozan hakimleri esefle kınıyorum. Şu anlık ismini veremediğim hastane ve taraf olan doktorlar için de hukuki süreç başlatacağım. Kardeşimin hakkını yiyen, onu ömür boyu yatağa bağımlı bırakan ve 12 yıldır adalet savaşı verdiren sistemden de hesap soracağım. 8 adli tıp raporunu hiçe sayan üniversite hastanelerine sesleniyorum. Kardeşim Cansu Tutuş için raporda taraf olan tüm doktorlardan hesabını soracağım. Son duruşmayı bekliyorum. Neden rapor senelerdir gönderilmiyor? Neden biz 12 senedir bekliyoruz? Ateş düştüğü yeri yakar. Kardeşimi bu hale getiren ve bu süreci bize uzatan herkes inşallah yaşadıklarımızın bin katını yaşar. Ama ben ölene dek kardeşimin hakkını arayacağım.

Benzer Videolar