DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2240709-0.20407%
İstanbul
23°

AZ BULUTLU

16:18

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Macaristan Festivali Ankara’da Gerçekleşti
5 okunma

Macaristan Festivali Ankara’da Gerçekleşti

ABONE OL
Eylül 29, 2024 08:57
Macaristan Festivali Ankara’da Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da gerçekleştirilen Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Macaristan Festivali, Macar kültürünü farklı boyutlarıyla sergiledi.

Macaristan Büyükelçiliği tarafından CerModern’de düzenlenen festivalde, sanat etkinlikleri, geleneksel Macar halk müziği ve dansları ile Macar mutfağının lezzetleri sunuldu. Festivalde çocuklar için renkli atölye çalışmaları düzenlendi. Boncuk işleme, dans ve kaligrafi gibi etkinliklerle çocuklar Macar kültürüne dair deneyimler yaşadılar. Festival katılımcılarına, Macaristan’ın çeşitli bölgelerinin geleneklerini keşfetme fırsatı da sunuldu.

Macar fotoğraf sanatçısı Milan Radisics’in Türkiye’nin doğal güzelliklerini özgün bir bakış açısıyla sergileyen fotoğrafları da festivalde yer aldı. Ücretsiz katılıma açık olan festivalde, Uj Gereben, Muzsikas ve Balint Barsony&MRP müzik grupları canlı performans sergilediler.

‘TÜRKİYE VE MACARİSTAN BİRBİRİNE ÇOK YAKIN İKİ ÜLKE’

Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, 2024 Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında Türkiye’de 100 etkinlik düzenlemeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Bugün 100. etkinliğimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki 3 ayda da çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bugün çocuklara Macar halk dansları öğretiliyor, halk müziği dinletisi yapılıyor ve toplamda 4 konserimiz olacak. Gün boyunca Türk kültürüne benzeyen Macar müziklerini tanıtacağız. Gastronomi bizim için çok önemli. Bugünün önemli bir parçası da sanatçımız Milan Radisics’in fotoğraf sergisinin açılışı. Radisics, drone ile doğayı çeken önemli bir sanatçı ve Türkiye’yi çok sevdi. Sergi, Nallıhan’ın güzelliğini sergileyen fotoğraflar içeriyor. Açıkçası Türkiye çok güzel bir ülke, özellikle İç Anadolu’nun doğası ve insanları çok şanslı. Bu güzellikleri korumak gerekiyor. Türkiye ve Macaristan birbirine çok yakın iki ülke. Sadece ülkelerimiz ve yöneticilerimiz değil, halklarımız da birbirlerine sıcak bakıyor. Bu da benim görevimi kolaylaştırıyor. İnsanlar arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için burada büyük bir istek var. İnsanlar Macar kültürüne ilgi duyuyor, Macarlar da Türk kültürüne meraklı. Örneğin Budapeşte’de düzenlenen kitap fuarının onur konuğu Türkiye. Yaklaşık 5 yıldır büyükelçi olarak görev yapıyorum ve işimi severek yapıyorum. Türkiye’de işimi yapmak gerçekten çok kolay.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Uluslararası İlişkiler Kültür Sanat Etkinlikler Macaristan Gastronomi Kültür Ankara Sanat Yaşam Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP