Londra’da hastane personelinin uyuduğunu sandığı için müdahale etmediği kadın hayatını kaybetti

Kuzey Londra Sorgu Mahkemesi'nde görülen dava, 22 yaşındaki Shannara Donnelly'nin trajik ölümüyle ilgili dehşet verici gerçekleri ortaya koydu. Donnelly, sürekli gözetim altında tutulması gereken bir hasta olmasına rağmen, Chase Farm Hastanesi personelinin bir saatten fazla süreyle müdahale etmemesi sonucunda hayatını kaybetti.

Donnelly odasında yere yığıldıktan sonra, hastane kameralarından durumunu izleyen sağlık personeli, genç kadını uyuyor zannetti. Bu ihmalkarlık sonucunda Donnelly, "kendi eliyle" hayatını kaybetmiş gibi gösterildi. Ancak soruşturma, sağlık sisteminde ciddi bir ihmali gözler önüne serdi.

Jade olarak bilinen Donnelly, ailesi tarafından cinsel istismar mağduru olduğu ve alkol bağımlılığı geçmişi olduğu belirtildi. Ayrıca zaman zaman işitsel halüsinasyonlar yaşadığı ve Covid karantinası sırasında zorluklar çektiği ifade edildi. Ölümünden önce, üç yakın aile üyesini kaybetmişti. Ordu ve Polis öğrenci birlikleri ile Kraliyet İngiliz Lejyonu'nun aktif bir üyesi olan Donnelly, hayata tutunmak için mücadele ediyordu.

Sağlık kayıtları, Donnelly'nin Chase Farm Hastanesi'ne gönderilmemesi gerektiğini gösteriyordu. Ancak intihar eğilimi nedeniyle tutuklanan genç kadın, hastaneye yatırılmıştı. Durumu "bire bir" bakım ve "7/24" gözetim gerektiriyordu, ancak personel sadece kameralardan ve gözetleme pencerelerinden yetersiz gözlem yapmıştı.

Barnet, Enfield ve Haringey Ruh Sağlığı NHS Vakfı, bakımdaki "eksiklikleri" kabul etti. Vakıf direktörü Mark Pritchard, risk değerlendirmesinin yetersiz olduğunu belirterek CCTV kullanımının yeterli bir gözlem yöntemi olmadığını vurguladı ve aileden özür diledi.

Ailenin avukatı Ross Beaton'ın sorgulamasında, hasta bakım standardının sağlanmadığı ve Üçüncü Seviye gözetim şartlarının yerine getirilmediği ortaya çıktı. Soruşturma halen devam ediyor.

Donnelly'nin annesi Kerry, kızının anısını yaşatmak için "Jade her zaman farklı şeyler yapmayı severdi ve ne yaparsa yapsın tüm kalbini ve ruhunu ortaya koyardı. Aile ağacımızdan çok güzel bir yaprak düştü, ama Jade'in anıları sonsuza dek kalplerimizde yaşayacak" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Abdullah Teymur - 3.Sayfa

İnsan Hakları 3-sayfa Hastane Londra Sağlık Hukuk Dünya

"
Benzer Videolar