DOLAR 34,1677 -0.01%
EURO 38,1845 -0.06%
ALTIN 2.918,37-0,04
BITCOIN 22536000.51448%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

05:28

SABAHA KALAN SÜRE

Livakovic kalesinde devleşti! Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne zaferle başladı
13 okunma

Livakovic kalesinde devleşti! Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne zaferle başladı

Süper Ligd'de alınan Galatasaray yenilgisi sonrası Avrupa’da moral bulmak isteyen Fenerbahçe, sahasında Union Saint-Gilloise ile karşılaştı. SarıLacivertliler;...

ABONE OL
Eylül 27, 2024 07:35
Livakovic kalesinde devleşti! Fenerbahçe Avrupa Ligi'ne zaferle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk maçında Fenerbahçe, kendi evinde Union Saint-Gilloise’i ağırladı. Teknik direktör Jose Mourinho, maç öncesinde “Şampiyonlar Ligi’ni kazanma şansımız yok, ancak Avrupa Ligi’nde şansımız var. Bizim seviyemize yakın takımlar var” demişti.

Mourinho, takımını galibiyet için sahaya sürdü. Galatasaray derbisindeki yenilgiyi taraftarlarına unutturmak isteyen Sarı-Lacivertliler, maça etkili bir başlangıç yaptı. 26. dakikada kullanılan bir kornerde Szymanski’nin ortasına arka direkte Becao kafa vuruşu yaptı. Topu kale önünde kontrol eden Çağlar Söyüncü, zorlu bir vuruşla ağları havalandırdı ve Fenerbahçe ilk yarıyı önde tamamladı.

Livakovic kalesinde devleşti Fenerbahçe Avrupa Ligine zaferle başladı

Samuel kızardı!

İkinci yarıda da mücadele kızıştı. Her iki takım da gol arayan bir oyun sergiledi. 82. dakikada Dzeko’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Tadic, sağ kanattan hareketlenen Osayi-Samuel’e pasını verdi. Samuel’in sert şutunu kaleci Moris kurtardı, ancak dönen top Burgess’in ayağına çarparak ağlara gitti. Bu gol Fenerbahçe’ye rahat bir nefes aldırırken, maçın kaderini de etkiledi.

Fenerbahçe 90. dakikada Samuel’in ikinci sarı karttan atılmasıyla büyük bir şok yaşadı. Samuel’in ceza sahası içinde yaptığı faul penaltıya neden oldu, ancak Livakovic penaltı vuruşunu kurtardı ve takımının umudu oldu. Ancak 90+3’te Sykes şans bir golle Fenerbahçe’nin kalesini buldu.

Livakovic kalesinde devleşti Fenerbahçe Avrupa Ligine zaferle başladı

Liva devleşti! 

Fenerbahçe’nin kalecisi Dominik Livakovic, galibiyetin mimarlarından biri oldu. Özellikle ilk yarıda gösterdiği performansla göz dolduran Hırvat kaleci, Niang’ın pasıyla Sadiki’nin şutunu, 17. dakikada Ivanovic’in sert vuruşunu ve 62. dakikada Sadiki’nin şutunu başarılı kurtarışlarla engelledi. 69. dakikada Kontes’in şutunu da yine Livakovic müdahale etti.

Taraftarlardan alkış…

Samuel’in ceza sahası içindeki faul sonrası verilen penaltıda, 90+2’de Franjo Ivanovic topun başına geçti. Ancak Livakovic yine devleşerek golü önledi. Union Saint-Gilloise’nin tek golü 90+4’te Ross Sykes’tan geldi. Livakovic’in direğe çarpıp ağlara giden topu engellemesi mümkün değildi. Maçın sonuyla birlikte taraftarlar, Livakovic’e sevgi gösterilerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP