Kuzey Kore'den balonla gönderilen çöpler Güney Kore Devlet Başkanlığı yerleşkesine düştü | Dış Haberler

Güney Kore, Kuzey'den gönderilen çöp dolu balonun havada patladığını ve atıkların başkent Seul'deki Devlet Başkanlığı yerleşkesinin üzerine düştüğünü açıkladı.

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'den çöp balonlarının gönderildiğini duyurdu. Bu bilgi Yonhap haber ajansına iletildi.

Güney Kore Devlet Başkanlığı Güvenlik Teşkilatı, gönderilen balonlardan birinin Devlet Başkanlığı binasının üstünde patladığını ve balondaki atıkların binanın çatısına düştüğünü açıkladı.

Yetkililer, atıkların güvenli bir şekilde toplandığını ve olayın Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) ile koordineli bir şekilde takip edildiğini belirtti.

İki ülke arasındaki gerilimler sürüyor

İki ülke arasındaki "balon gerilimi" aylardır devam ediyor. Güney Kore'de ikamet eden Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang yönetimini eleştiren propaganda broşürleri ile dolu balonları Kuzey Kore'ye göndermişti.

Bu duruma karşılık olarak Kuzey Kore, mayıs sonundan itibaren çöp taşıyan 5 binden fazla balonu Güney Kore'ye göndermişti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, 3, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde Güney Kore'nin propaganda broşürleri taşıyan insansız hava araçlarını Pyongyang'a gönderdiğini iddia etti.

JCS ise Kuzey Kore üzerine insansız hava aracı gönderilmediğini açıklayarak Pyongyang'ın iddialarını reddetti.

Güney Kore daha sonra, Pyongyang'ın Rusya'ya destek vermek için Ukrayna'ya asker gönderdiğini iddia etti ve ABD bu iddiayı doğruladı.

Seul'un Pyongyang'ın Ukrayna'ya asker gönderdiği iddiasından sonra Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Ukraynalı ve Güney Koreli yetkililere "deliler" diye hitap etti ve bu ülkelerin, nükleer silah sahibi ülkelere karşı "takip kabiliyeti olmaksızın rastgele ve pervasızca sözler sarf ettiğini" savundu.

Benzer Videolar