Kültür Yolu Festivali’nde Sanat Dolu Günler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Frida Kahlo ve Andy Warhol sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi çekti" açıklamasını yaptı.

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nde sergilenen eserlerin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Festival kapsamında İstanbul'da düzenlenen Frida Kahlo ve Andy Warhol sergilerine 6 günde 50 binden fazla kişi ziyaret etti. Sergilerin ay sonuna kadar devam edeceği bildiriliyor.

Bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nde, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde Pablo Picasso ve Andy Warhol'un eserleri sergileniyor. Bakan Ersoy, festivalin yoğun ilgi gördüğünü ve özellikle Pablo Picasso sergisinin 10 bin ziyaretçiye ulaştığını belirtti.

"16 şehirle Kültür Yolu Festivali'ni sürdürüyoruz"

Bakan Ersoy, Kültür Yolu Festivali'nin amaçları hakkında bilgi vererek, "Nisan ayında başlayan festival, 16 şehirde düzenleniyor. Şu anda İstanbul'da olan festival, yoğun bir katılımla devam ediyor. En önemli hedefimiz, festivalin düzenlendiği şehirleri hem ülkemizde hem de dünyada tanıtmak. Bu amaçla festival, geçen yıl Avrupa Festivaller Birliğine dahil edildi. Bu yıl da uluslararası sanat camiasında kabul görmüş sanatçı ve grupların eserlerini sergilemek istedik. Bu nedenle İstanbul'u başlangıç noktası olarak seçtik ve dünyaca ünlü sanatçıları ağırladık." dedi.

"Katılımın çok fazla olduğunu memnuniyetle görüyoruz"

Bakan Ersoy, Frida Kahlo ve Andy Warhol sergilerinin 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi çektiğini vurgulayarak, "Katılımın bu kadar yoğun olması bizi memnun ediyor. Cumartesi günü başlayan Picasso sergisinin de 10 bine yakın ziyaretçiye ulaştığını görüyoruz. Kültür Yolu Festivali, halkımızı kültür ve sanatla buluşturmayı ve uluslararası etkinliklere dahil etmeyi hedefliyor." şeklinde konuştu.

Kültür Yolu Festivali'nde Sanat Dolu GünlerKaynak: İhlas Haber Ajansı / ERHAN CAN - Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat Etkinlikler Andy Warhol Frida Kahlo İstanbul Türkiye Turizm Kültür Sanat

"
Benzer Videolar