Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Fresh Ankara Sanat Sergisi’ni Ziyaret Etti

Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlikleri ziyaret etmek üzere ATO Congresium'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat, kültür ve çocuklarla dolu bir gün geçirdi.

Bakan, genç sanatçıların eserlerini sergilediği "Fresh Ankara 3. Çağdaş Sanat Sergisi"ni gezerken 17-27 yaş aralığındaki öğrenciler ve mezunlarla eserleri hakkında sohbet etti. Serginin küratörü olan sanat tarihçisi Prof. Dr. Kıymet Giray'dan da sergi hakkında detaylı bilgi aldı.

Geleneksel Türk El Sanatları Vakfı tarafından düzenlenen "Asya'dan Anadolu'ya Türk El Halısı Sergisi"nde ise Ersoy, duayen ressam Prof. Devrim Erbil ve Vakıf Başkanı Kerim Sefer ile görüşerek sergide emeği geçen herkesi tebrik etti. Bazı tabloların halıya işlendiği bu sergi, Türk el sanatlarının güzelliğine ve zenginliğine bir kez daha dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı birimleri, üniversiteler ve okulların ortaklaşa düzenlediği "Yüz Yüze Çocuk Atölyeleri"nde ise Bakan Ersoy, ahşap ve lazer yazıcı atölyelerinde deneyim kazanan çocuklarla keyifli vakit geçirdi. Çocuklarla yaptığı sohbetlerde onların yaratıcılıklarını ve yeteneklerini destekledi.

Bakan Ersoy'a bu ziyaretlerinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat Etkinlikler Kültür Turizm ankara Sanat Çocuk

Benzer Videolar