Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı, Kampseverleri Ağırladı

Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı, bu hafta sonu kampçılık tutkunlarını ağırladı. Manisa ve İzmir Kamp Karavan Derneklerinin üyeleri, doğal güzellikleri keşfetmek için bölgeye akın etti.

Manisa Kamp Karavan Derneği Kurucu Başkanı Hakan Işık, jeoparkın sunduğu imkanların ülke turizmine katkı sağlayacağını vurguladı. "Bu doğal güzellikleri yaşamaya herkesi davet ediyoruz," dedi.

İzmir Kamp Karavan Derneği Başkanı Erdal Altın ise etkinliğe yurt içi ve dışından katılımın yoğun olduğunu belirtti. "Kula'nın eşsiz doğasını keşfetmekten büyük mutluluk duyduk. Herkese bu deneyimi yaşama fırsatı sunulmasını diliyoruz," diye konuştu.

Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı Sorumlu Mühendisi Yiğit Karakuzu, 60 karavan, 10 çadır ve 150 katılımcıyı ağırladıklarını söyledi. "Katılımcıları jeoparkın büyüleyici güzelliklerini keşfetmeleri için gezdiriyoruz. Akşamları ise çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Jeopark ziyaretçi merkezimiz, her türlü kampçılık faaliyetini desteklemeye devam edecek. Herkese kapımız açık," dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Jeopark Belediyeler Birliği'nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, Kula volkanları, peribacaları, termal su kaynakları ve tarihi Kula evleri ziyaret edilecek. Etkinlik yarın sona erecek.

Kültür Sanat Etkinlikler Salihli Turizm Unesco manisa İzmir Yaşam Doğa Kula

Benzer Videolar