Küçükçekmece’de Kitap Günleri Başladı

KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi, Sefaköy Atatürk Parkı'nda ikinci kez düzenlenen Kitap Günleri'ni kitapseverlerin beğenisine sundu. 9 gün sürecek etkinlik, yaklaşık 70 yazarı ağırlayacak ve ilçede büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kitap Günleri'nin açılışı, ünlü yazar Emre Kongar'ın söyleşisiyle gerçekleşti. Açılışa Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, başkan yardımcıları, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇEBİ: KİTAP GÜNLERİ, KÜÇÜKÇEKMECE'DE GELENEK OLSUN

Yazar Emre Kongar ile fuar alanını gezen Başkan Çebi, "Kitap Günleri'ni gelenekselleştirmek istiyoruz. Bu etkinlik, Küçükçekmecelileri bir araya getirmeyi, kitap kokusunu hissettirmeyi, okuma alışkanlığı geliştirmeyi hedefliyor. Kitap okuma, bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesidir. Gençler kitaplarla tarihimizi ve edebiyatımızı öğrenecek. Bugün burada 'Askıda Kitap' uygulamasını başlattık. İhtiyaç duyan herkes bu uygulama sayesinde kitaba ulaşabilecek" dedi.

KONGAR: KÜÇÜKÇEKMECE, BENİM ÇOCUKLUK ANILARIMIN YERİ

Yazar Emre Kongar, "Aslında ben bu bölgenin çocuğuyum. Eskiden yaz aylarında ailecek Küçükçekmece'ye gelirdik. Biz denize girerken, annem ve teyzelerim hindiba toplar, eve götürüp salata yaparlardı" diye konuştu.

Söyleşi sonunda Başkan Kemal Çebi, Emre Kongar'a Atatürk tablosu ve Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür yayınlarından hediye etti.

Emre Kongar'ın söyleşisinin ardından; Yönetmen ve Senarist Kazım Öz, Siyasetçi Zeynep Altıok ve Yazar Eren Aysan düzenlenen söyleşilerle vatandaşlarla buluştu.

ASKIDA KİTAP İLE HERKESE KİTAP

'Küçükçekmece'de Kitap, Kitapta Hayat Var' sloganıyla düzenlenen etkinlikte kitaplar, sadece fuar alanında değil metrobüste, parklarda ve ağaçlarda da vatandaşların ulaşımına sunuldu. 'Askıda Kitap' projesi ile hiçbir okurun kitapsız kalmaması hedefleniyor.

ÜNLÜ İSİMLER, KİTAPSEVERLERLE BULUŞACAK

6 Ekim'e kadar devam edecek Kitap Günleri'nde; İlber Ortaylı, Merdan Yanardağ, Serhan Kansu, Murat Menteş, Veli Ağbaba, Tansu Özcan, Serhan Asker, Barış İnce, Adnan Özyalçıner, Şeyhmus Diken, Mehmet Erte, Betül Kanbolat, Zülal Kalkandelen gibi ünlü isimler ilçe halkıyla buluşacak. Ayrıca fuarda; çocuklar için birbirinden farklı ve eğlenceli 'Çocuk Atölye Etkinlikleri' ve kitapseverler için 'İmza Günü Etkinlikleri' düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Küçükçekmece Belediyesi Yerel Haberler Küçükçekmece Kültür Sanat Emre Kongar Edebiyat Kültür Eğitim Sanat

"
Benzer Videolar