Köfteci Yusuf domuz eti hangi şubede çıktı?

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti bulunmasına dair iddialar son günlerde sosyal medyada ve basında geniş yankı uyandırdı. Türkiye'nin en sevilen restoran zincirlerinden biri olan Köfteci Yusuf'un, ürünlerinde domuz eti kullanıp kullanmadığı tartışılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucunda, Ankara Etimesgut şubesinde satılan "tüketime hazır pişmiş köfte" ürününde domuz eti tespit edildi.

Köfteci Yusuf'un Hangi Şubesinde Domuz Eti Bulundu?

T24'te yer alan bir rapora göre, Köfteci Yusuf'un Ankara Etimesgut şubesinde satılan ürünlerde domuz eti tespit edildi. Analiz sonuçlarına göre, özellikle "tüketime hazır pişmiş köfte" olarak sunulan ürünlerde domuz etinin yer aldığı belirlendi. Numuneler 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde alındı.

Bakanlığın yayınladığı tağşiş listesinde Köfteci Yusuf'un adı geçmiyor. Ancak, firmanın mahkeme kararıyla isminin açıklanmasını engellediği iddia ediliyor. Şirket yetkilileri ve avukatları konuyla ilgili sorulara cevap vermekten kaçınıyor. Olayla ilgili daha fazla bilgi kamuoyuyla paylaşılmadı.

Köfteci Yusuf'un Hangi Şubelerinde Domuz Eti Bulundu?

İlk tespitlere göre, Ankara Etimesgut şubesinde bulunan pişmiş köfte ve dana eti döner gibi ürünlerde domuz eti olduğu iddia ediliyor. Bu ürünlerden alınan numuneler üzerinde yapılan laboratuvar incelemelerinde, etlerde domuz eti izlerine rastlandı.

Şu ana kadar sadece Ankara Etimesgut şubesinde domuz eti bulunduğu iddia edilse de, bu durum diğer şubelerle ilgili endişeleri de beraberinde getirdi. Vatandaşlar, diğer illerdeki şubelerde de benzer bir durumun yaşanıp yaşanmadığını merak ediyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde böyle bir tespitin yapıldığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Köfteci Yusuf'un Hangi Şubesinde Domuz Eti Çıktı: İstanbul mu Ankara mı?

İddialara göre, domuz eti tespit edilen şube Ankara Etimesgut'taki bir Köfteci Yusuf restoranı. Ancak, firmanın diğer şehirlerdeki şubeleri için benzer bir bulguya ulaşılıp ulaşılmadığına dair herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İstanbul'daki şubelerle ilgili şu an için bir sorun tespit edilmedi. Bakanlık yetkilileri ve gıda denetim birimleri, denetimlerine devam ediyor. Sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak.

Haberler.com / Onur BAYRAM - Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı Soğuk Haber Son Dakika İstanbul 3-sayfa Gündem Güncel Ankara Yaşam

Benzer Videolar