Kocaeli Kitap Fuarı’na Yoğun İlgi: 282 Bin Ziyaretçi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve "Savaşın ve Acının Edebiyatı" temasıyla gerçekleştirilen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, ilk iki gününde 282 bin ziyaretçi ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kocaeli Kitap Fuarı'nın, ziyaretçi ve etkinlik sayısı açısından Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olduğu vurgulandı. Milyonlarca kitabın sergilendiği fuara, kitapseverlerin ilk günden yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Fuarın, "yılın en beklenen etkinliği" olarak kabul edildiği ifade edildi. 13 Ekim tarihine kadar Kocaeli Kongre Merkezi ve otopark alanında kurulan çadırlarda stantlar ziyaret edilebilir.

Açıklamada, 530 yayınevi, sahaf ve sivil toplum kuruluşunun katılım sağladığı fuarda 980 panel, söyleşi ve imza etkinliğinin düzenleneceği belirtildi.

"Bu yılki tema, dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan acı ve zulme dikkat çekmek amacıyla 'Savaşın ve Acının Edebiyatı' olarak seçildi. Prof. Dr. Sadettin Ökten'in onur konuğu olduğu fuarın bu yılki hedefi 1 milyon ziyaretçiye ulaşmak. Kocaelililerin yanı sıra çevre illerden vatandaşların da büyük bir heyecanla beklediği fuar, 5 Ekim Cumartesi günü 14. kez kapılarını açtı. Edebiyat, tarih, fikir, medya, siyaset ve sanat dünyasının önemli isimleri, fuarda okurlarıyla buluştu. İlk iki günde 282 bin kitapsever fuarı ziyaret etti."

Kaynak: AA / Tahir Turan Eroğlu - Güncel

Kültür Sanat Etkinlik Edebiyat kocaeli Kültür Eğitim Güncel

Benzer Videolar