Kırşehir’de 6. Geleneksel Bulgur Festivali Coşkuyla Kutlandı

Kırşehir'in Çiçekdağı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Geleneksel Bulgur Festivali'ne, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan katıldı.

Festivalde konuşan Alpaslan, etkinliğin Kırşehir ve Çiçekdağı'nı tanıtmadaki önemini vurguladı. "Bu festivali 6. kez düzenliyoruz, ancak bu sadece bir başlangıç. Bulguru bölgemizin önemli bir ürünü haline getireceğiz." diyen Alpaslan, festivallerin bölge tanıtımına, insanları bir araya getirmeye ve kadim kültürü yaşatmaya büyük katkı sağladığını belirtti. Bakan Yardımcısı, bu nedenle ülke genelinde düzenlenen festivallere büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin dünya çapında bir marka haline gelen "Türkiye Kültür Yolu" festivallerini başlattıklarını ve büyütmeye devam ettiklerini söyledi.

81 ilde festival düzenlemeyi ve bunu dünyanın en önemli festivallerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Alpaslan, festivaller aracılığıyla insanları kültür ve sanatla buluşturduklarını ve sanatçılara da çalışmalarını sergileme imkanı sağladıklarını belirtti.

Çiçekdağı'nda bir kültür merkezi açacaklarını duyuran Alpaslan, ilçenin refahını ve yaşam kalitesini artıracak projeleri de desteklediklerini sözlerine ekledi.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ise geleneklerin devam ettirilmesinin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından Alpaslan, Vali Demiryürek ve protokol üyeleri, tokmakla soku taşında (dibek) bulgur dövdüler.

Mehter takımı, yöresel halk oyunları ve davul zurna gösterilerinin ardından katılımcılara bulgur pilavı ikram edildi.

Nadir Alpaslan Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Çiçekdağı Kültür Güncel Turizm Sanat

Benzer Videolar