Kırımoğlu’ndan TUSAŞ’a Terör Saldırısı Sonrasında Taziye Ziyareti

TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrası, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya taziye ziyaretinde bulundu.

Ankara'da meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin de yaralandığı saldırının ardından, Kırımoğlu, İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO fuarından Ankara'ya geçerek Topçu'yu ziyaret etti.

Kırımoğlu, saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, Türkiye'nin bu zorluğu aşacağına ve teröristlerin kökünü kurutacağına olan inancını vurguladı.

"Biz daima Türkiye'nin yanında olacağız" diyen Kırımoğlu, Türkiye'nin Kırım Tatar halkı için hem akraba hem de topraklarının devamı olduğunu belirtti.

Kırımoğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, geçen Eylül ayında Kıyiv'de düzenlenen Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajı için teşekkürlerini iletti.

Erdoğan'ın Kırım Tatarları ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik mesajlarının büyük bir manevi destek olduğunu belirten Kırımoğlu, mesajların internet platformlarında paylaşıldığını ve bu durumun Kırım Tatar halkı için önemli bir moral kaynağı olduğunu söyledi.

Kırımoğlu'na ziyaretinde, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Şevket Usmanov eşlik etti.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Uluslararası İlişkiler Kahramankazan Yalçın Topçu Havacılık Savunma ankara Yerel TUSAŞ Tatar Kırım Terör

Benzer Videolar