Keles’te Deprem Farkındalığı için Proje Başlatıldı

Bursa'nın Keles ilçesinde Kaymakam Muhammed Ali Yolal, "Evim Güvende, Geleceğim Güvende" projesini başlattı. Bu proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine depreme karşı önlem almaları için dolap sabitleme aparatları dağıtıldı.

Öğrenciler, bu aparatları kullanarak evlerindeki mobilyaları sabitledikten sonra, velileri tarafından Kaymakam Yolal'dan "Bu evde bütün mobilyalar sabitlendi" yazılı çıkartmaları alıp evlerinin kapılarına yapıştırabilecekler.

Kaymakam Yolal, ilk etapta bin adet sabitleme aparatı dağıtıldığını ve bunların öncelikle çocukları aracılığıyla ailelere ulaştırıldığını belirtti. "Ailelere çocukları aracılığıyla evlerindeki tüm eşyaları sabitlemeleri gerektiği konusunda farkındalık yaratmak istedik. Depremde yaşanan can kayıplarının en önemli sebeplerinden biri de devrilen mobilyalar. Çocuklarımızla bu konuda irtibat kurarak, ailelerine ulaşmayı hedefledik. Ev ziyaretleri düzenleyerek tüm mobilyaları sabitleyen ailelerin çocuklarına 'Bu evde tüm dolaplar sabitlendi' yazılı çıkartmalar hediye edeceğiz. Böylece, hem aileler hem de çocuklarımız deprem güvenliği konusunda bilinçlenecekler. Daha güvenli yarınlar için çocuklarımızla birlikte yola çıktık. Tüm ilçemizi bu konuda bilinçlendirerek, hem evlerini hem de çocuklarının geleceğini güvence altına alma hedefindeyiz." dedi.

Yerel Yönetim Muhammed Ali Sağlık Deprem Eğitim Yerel Keles bursa

Benzer Videolar