Kasırga geliyor: Hindistan'da 1 milyon kişi tahliye edildi | Dış Haberler

Hindistan'da "Dana Tropikal Kasırgası" paniği yaşanıyor. Bugün karaya ulaşması beklenen kasırga nedeniyle ülkenin Batı Bengal ve Odisha eyaletlerindeki 1 milyon kişi tahliye edildi.

Hindistan'ın doğusunda, Dana Tropikal Kasırgası'nın yaklaşması nedeniyle, ülkenin doğu kıyılarındaki bazı bölgelerden yaklaşık bir milyon kişi tahliye edildi.

Kasırganın yaklaşması nedeniyle havaalanları, okullar ve tren seferleri durduruldu. Bunun nedeni, fırtınanın sel ve toprak kayması riski taşımasıdır. ABD Donanması Ortak Tayfun Uyarı Merkezi, Dana Kasırgası'nın Bengal Körfezi'nde, Odisha eyaletine doğru, saatte yaklaşık 100 km hızla kuzeybatıya doğru ilerlediğini açıkladı.

Kasırganın bugün Odisha kıyılarına ulaşması bekleniyor. Odisha'lı yetkili Suresh Pujari, eyalette yaşayan bir milyon kişinin hükümetin kurduğu 5.000'den fazla kampa yerleştirildiğini söyledi. Yerel haberlere göre, komşu Batı Bengal eyaleti de bölge sakinlerini tahliye etti.

Yaklaşık 42 milyon nüfusa sahip Odisha, Hindistan'ın en fakir eyaletlerinden biridir. Hindistan donanması ve diğer kurtarma ekipleri, afet yardımı için görevlendirildi.

Kolkata Havalimanı ve Biju Patnaik Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere, uçuşlar iptal edildi. Hindistan Demiryolları, 100'den fazla tren seferini iptal etti. Odisha ve Batı Bengal'de, düzinelerce bölgede okul ve sınavlar askıya alındı.

Kasırga geçene kadar, Bengal Körfezi'nde balıkçılık da dahil olmak üzere denizcilik faaliyetleri yasaklandı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, fırtınanın evlere, yollara, ekinlere ve elektrik hatlarına zarar verebileceğini ve sel ve toprak kaymalarına yol açabileceğini belirtti.

Benzer Videolar