Karşıyaka zirveye oturdu!

FF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta bu sezon kendi rekorlarını kırarak şampiyonluk yarışı veren Karşıyaka, Düzcespor'u geriden gelip, penaltı kaçırmasına rağmen son...

Düzcespor'a konuk olan Karşıyaka, 25. dakikada tartışmalı bir penaltı kararıyla geriye düştü. Ancak Karşıyaka, yılmadan mücadelesine devam etti ve Ali Sinan Gayla'nın 44. dakikadaki golüyle skora denge getirdi. Maçın son dakikalarına girildiğinde ise İshak Kurt'un 88. dakikadaki penaltı vuruşu kaleciye çarparak gol olmadı. Karşıyaka, 90+2'de İshak Kurt'un asistinden yararlanan Sefa'nın attığı golle 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu galibiyetle Karşıyaka, ligdeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı ve 2'nci Lig'de şampiyon olduğu 2002-2003 sezonundan sonra ilk kez 6 maçta 6 galibiyet aldı. 2002-2003 sezonunda 7 galibiyetlik bir seri yakalayan Karşıyaka, bu sezon Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde 48 yıl sonra ilk kez ilk 4 maçta gol yemeden lige başlamıştı. 21 yıl sonra bir ilki daha başaran Karşıyaka, Bursaspor'dan zirveyi devralarak liderliğe yükseldi. 7 hafta sonunda 6 galibiyet ve 1 beraberlikle 19 puana ulaşan Karşıyaka, grubun zirvesinde yer alıyor. Silifke Belediyespor deplasmanından golsüz eşitlikle dönen Bursaspor ise 17 puanda kaldı.

ÜST ÜSTE 3'TE 3

İzmir'de Altay'la birlikte şirketleşmeyen tek kulüp olmasına rağmen 3 branşta da başarılı mücadelesini sürdüren Karşıyaka, futbol, basketbol ve voleybolda iki hafta üst üste 3 maçta da galibiyet elde etti. 7 sezondur 3'üncü Lig'den kurtulmaya çalışan futbol branşında 4'ü deplasmanda olmak üzere art arda 6 galibiyetle rekor kıran Karşıyaka, liderliğe yükseldi. Basketbol Süper Ligi'nde Merkezefendi Basket'i 105-88, Mersin Spor'u 107-81 yenen Karşıyaka, Ufuk Sarıca yönetiminde iki maçta üst üste 100 sayı barajını aştı. Şampiyonlar Ligi'nde ise Saint-Quentin'i 84-74'le geçen Karşıyaka, başarılı bir performans sergiledi. Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi'nde 13 yıllık Sultanlar Ligi özlemine son vermek isteyen İnfo Yatırım Karşıyaka, oynadığı 3 maçı da kazanarak liderliğe yerleşti ve rakiplerine hiç set vermedi.

KRİTİK TOPLANTI

Camia kulübü olarak ayakta kalmaya çalışan Karşıyaka, son çıkan spor yasasıyla yönetimlerin kamu borcundan sorumlu tutulması nedeniyle 90 milyon TL'yi aşkın güncel vergi yüküyle karşı karşıya kaldı. Çözüm arayışlarını sürdüren Karşıyaka yönetimi, yarın kulüpteki son gelişmeler ve kurtuluş için izlenmesi planlanan yol haritasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek. Başkan İlker Ergüllü, 2'nci Başkan Mustafa Karabağlı, basketbol şubesini yöneten Nazım Torbaoğlu ve eski başkanlar Cenk Karace ile Azat Yeşil, toplantıda önemli açıklamalarda bulunacak.

STAT BELİRSİZ

Cumartesi günü Tokat Belediyesi Plevnespor'u konuk edecek Karşıyaka'nın oynayacağı stat henüz netleşmedi. Karşıyaka'nın iç saha maçlarını oynadığı Alsancak Stadı'nda zemindeki ara bakım çalışmaları devam ediyor. Aynı stadı kullanan Altay geçen hafta Karaköprü Belediyespor maçını İzmir Atatürk Stadı'nda oynadı. Bornova Stadı'nı kullanan İzmir Çoruhlu FK ise yine bu sahadaki bakım çalışması nedeniyle Polatlı 1926 maçını Atatürk Stadı'nda oynadı. Alsancak Stadı'ndaki ışıklandırma problemi nedeniyle bu yıl gece maçı oynayamayan Karşıyaka'da taraftarlar, maçın Atatürk Stadı'nda oynanması durumunda akşam saatlerinde oynanmasını talep etti.

GÜLTEKİN'İN KARDEŞ ACISI

Karşıyaka'da Futbol Şube Yöneticisi Ayhan Gültekin, takımla gittiği Düzcespor deplasmanında kardeş acısıyla sarsıldı. Maç sabahı bir süredir tedavi gören kız kardeşi Remziye Gültekin'in vefat haberini alan Gültekin, İzmir'e döndü. Gültekin'in kardeş acısı takımın etkilenmemesi için maç sonrasına kadar oyunculardan saklandı. Karşıyaka da Gültekin için maç bittikten sonra taziye mesajı yayınladı.

Benzer Videolar