Karaderili şirketler grubundan dolandırıcılık iddialarına yönelik açıklama

Yalova'da Karaderili Şirketler Grubu'nun otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil vaadiyle üyelerin dolandırıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialara karşı, şirket yönetimi Yalova'da bir basın açıklaması düzenleyerek cevap verdi.

Basın toplantısında, şirket avukatları, şirket verilerinin çalındığını ve bu bilgilerin kullanıldığı bir dolandırıcılık şebekesi tarafından üyelerin dolandırıldığını iddia etti.

'HER ALANDA FAYDALI OTELLER GELİŞTİRDİK'

Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Karaderili, şirketin 30 yıldan uzun bir süredir Türkiye genelinde tamamlanan projelerine ve Yalova'ya yapılan 250 milyon dolarlık yatırımlarına dikkat çekti. Yalova'da spor, sağlık, kongre ve kültür turizmine hizmet edecek oteller geliştirdiklerini belirten Karaderili, şirketin Türkiye'nin turizm ve istihdam hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ettiğini vurguladı.

'TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN YATIRIMLARIMIZA DEVAM ETTİK'

Karaderili, Yalova'da ikinci otel inşaatına 2 yıl önce başladıklarını ve bu yatırımla Yalova'daki toplam yatak kapasitesinin 3 bin 627'ye ulaştığını açıkladı. Yalova'ya yıllık 300 bin yabancı turist çektiklerini belirten Karaderili, deprem, enflasyon ve savaş gibi zorlu süreçlere rağmen yatırımlarına devam ettiklerini ifade etti.

'PROJEMİZ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ'

Ulusal ve uluslararası alanda yapılan reklam faaliyetleri ile Yalova'nın termal sularını tanıttıklarını belirten Karaderili, yeni yatırım projeleri ile yabancı turist sayısını üç katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Karaderili, Yalova'nın turizm kapasitesini 4 hatta 5 katına çıkardıklarını ve Terma Garden projesi ile bu sayının 6'ya yükseleceğini belirtti.

'BÖLGE EKONOMİSİNE ORTALAMA 20 MİLYON DOLARLIK GELİR SAĞLIYOR'

Karaderili, şirketin sadece bölge esnafından yılda 600 milyon lira alım yaptığını ve turistlerin otellerde konaklamalarının yanı sıra Yalova ve çevre illeri de ziyaret ettiklerini belirtti. Yabancı turistlerin bölge ekonomisine ortalama 20 milyon dolarlık gelir sağladığını vurgulayan Karaderili, şirketin "paravan şirket", "dolandırıcı" gibi iddialara karşı duruşunu açıkladı.

AV. YILMAZ: ŞİRKETİN BİLGİLERİNİ ÇALDILAR

Şirket avukatlarından Hayati Yılmaz, Karaderili Şirketler Grubu'nun yaklaşık 10 yıl içinde 1 milyon 300 bin üyeyi konaklattığını belirterek, şirket hakkında şikayette bulunan 167 kişinin, şirket bilgilerini çalarak dolandırıcılık yaptıklarını iddia etti. Avukat Yılmaz, bu bilgileri çalarak üyeleri dolandıran kişilerin, "dernek" adı altında faaliyet gösteren bazı avukatlar olduğunu belirtti.

'AİDATLARI DOLANDIRICILIK OLARAK GÖSTERİYORLAR'

Yılmaz, şikayetlerin temelsiz olduğunu belirterek, şikayetçi kişilerin 5 yıllık tatil sonrası şirketin dolandırıcılığını öne sürerek, 200 bin lira talep ettiğini örnek gösterdi. Yılmaz, şirket aidatlarının emsal firmalara göre daha düşük olduğunu ve şirketin hiç kimseye icra takibi uygulamadığını belirtti.

'DOLANDIRICI İNSAN BU TESİSLERİ YAPMAZ'

Yılmaz, şirketin 35 bin üyesinden 15 bininin 2022 yılında tatil yaptığını belirterek, şikayetçi kişilerin şirketin kapasitesini yanlış gösterdiğini iddia etti. Yılmaz, şirketin bölge ekonomisine yaptığı katkılara dikkat çekerek, dolandırıcı bir insanın böyle büyük yatırımlar yapamayacağını belirtti.

'ŞİRKET VERİLERİ ÇALINARAK, ÇALIŞANLAR TAKLİT EDİLDİ'

Şirket avukatlarından Fırat Tatar, şirketin yıllarca itibar suikastına uğradığını belirterek, şirket verilerinin çalındığını ve çalışanların taklit edilerek dolandırıcılık yapıldığını iddia etti. Tatar, dolandırılan kişilerin aslında çeteler tarafından dolandırıldığını belirtti.

AV. TIRTIR: BU DOSYA TEK BİR KİŞİNİN ŞİKAYETİ İLE BAŞLIYOR

Şirket avukatlarından Mustafa Tırtır, şirket çalışanlarına yönelik gözaltı ve tutuklamalara değinerek, soruşturmanın tek bir kişinin şikayeti üzerine başladığını belirtti. Tırtır, soruşturmanın adil yürümediğini ve şirkete karşı haksız bir karar verildiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basın Toplantısı Yerel Haberler Dolandırıcılık Dolandırıcı Ekonomi Güncel Yalova Hukuk Tatil

"
Benzer Videolar