DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149160-0.11049%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Karaciğer Nakliyle Sağlığına Kavuşan Bebek
21 okunma

Karaciğer Nakliyle Sağlığına Kavuşan Bebek

ABONE OL
Eylül 4, 2024 08:45
Karaciğer Nakliyle Sağlığına Kavuşan Bebek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla’da yaşayan 10 aylık Çağatay bebek, karaciğer yetmezliği nedeniyle yaşam mücadelesi veriyordu. Bebek, İzmir’deki özel bir hastaneye sevk edildiğinde durumunun oldukça ağır olduğu tespit edildi ve acil karaciğer nakli kararı alındı.

Yapılan testlerde bebeğin halasının uygun verici olduğu belirlendi. Üniversite öğrencisi olan hala Yasemin Topçu, yeğeninin hayatını kurtarmak için hiç tereddüt etmeden organını bağışladı.

Hastanenin Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç liderliğindeki ekip, 24 Haziran’da başarılı bir nakil operasyonu gerçekleştirdi.

Operasyon sonrası hızla iyileşen Çağatay bebek, taburcu edildi. Anne Arife Topçu, bebeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesini izlemekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Murat Kılıç, Çağatay’ın nakil öncesi çok kötü bir durumda olduğunu ve 5 kilogram ağırlığında olduğunu belirterek, naklin bebeğin hayatını kurtardığını vurguladı.

Çağatay’ın babası Okan Topçu da oğlunun sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi ve kardeşine teşekkür etti.

Hala Yasemin Topçu ise yeğeninin sağlığı için organını bağışlamanın mutluluğunu yaşadığını ve Çağatay’ı gördükçe dünyaların kendisinin olduğunu söyledi.

Karaciğer Yetmezliği Operasyon Sağlık Güncel izmir Muğla Bebek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP