Karabük’te dünyanın en pahalı baharatı Safranın hasadına başlandı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 8. Safran Festivali'nin, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik terör saldırısı nedeniyle hasat etkinliğine dönüştürüldüğünü duyurdu. Köse, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Değerli Bir Baharat: Safran

Safranın Safranbolu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Köse, ilçedeki safran üretiminin 2015'ten bu yana arttığını ve bu durumun sevindirici olduğunu belirtti. Köse, safranın yüksek katma değerine dikkat çekerek, Avrupa coğrafi işaretini de alan Safranbolu safranının üretiminin daha da artacağına inandığını dile getirdi.

Hasada Katılanların Deneyimleri

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferah Budak, safranın yetiştirilme ve üretim sürecini belgeselleştirdiklerini ve bu amaçla sık sık Safranbolu'ya geldiklerini söyledi.

Yemenli Hüseyin Muhammet, Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını ve ilk kez safran hasadına katıldığını belirtti.

Kayseri'den gelen Edanur Erkin, safran hasadını ilk kez deneyimlediğini ve beklemediği kadar kalabalık bir ortamda olduğunu ifade etti. Erkin, safranları görmeye geldiğini ve bu deneyimden memnun kaldığını belirtti.

İstanbul'dan gelen İnci Kimyonşen, safranın önemini bildiklerini ancak ilk kez hasadına katıldıklarını belirterek, bu konuda bilgi edinmek istediklerini söyledi.

Karabük Üniversitesi öğrencisi Buse Polat, 4 yıldır Karabük'te yaşadığını ancak ilk kez safran hasadına katıldığını dile getirdi. Polat, safranın değerli bir baharat olduğunu ve lokum ile kolonya gibi ürünlerde kullanıldığını ifade etti. Hasat sırasında çiçeğe zarar vermemek için dikkatli davranmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Karabük'te dünyanın en pahalı baharatı Safranın hasadına başlandıKaynak: AA / Orhan Kuzu - Kültür Sanat

Yerel Haberler İsmail Yılmaz Kültür Sanat Etkinlikler Safranbolu Ekonomi Kültür Finans Tarım

"
Benzer Videolar