Kantin İşletmecisinden Mobbinge Tepki: Raflarını Boşaltıp Eylem Yaptı

Sakarya'nın Karasu ilçesindeki bir okulda kantin işleten Recep Akpınar, okul yönetiminin kendisine mobbing uyguladığını iddia ederek şaşırtıcı bir eylemde bulundu. Akpınar, "Sattığım her şeye yasak dediler" diyerek, kantinindeki tüm ürünleri raflardan kaldırdı ve "İşte istedikleri kantin bu" diyerek tepkisini gösterdi.

Akpınar, okul yönetiminin, kendisinin yasal olarak işlettiği kantin için ihale süreci başlatmak istediğini, kendisinin de bu duruma karşı direndiğini ve müfettiş talebinde bulunduğunu anlattı. Müfettişin inceleme sonucunda kantin işletmesinin hizmetine devam etmesi kararı verilse de, okul yönetiminin bu karara rağmen Akpınar'ı sıkıştırdığını iddia etti.

Akpınar, kantin işletmecileri olarak mevzuatlar nedeniyle yaşadıkları sorunlara değinerek, kantin kiraları, personel maaşları ve artan maliyetler karşısında zorlandıklarını belirtti. Okul yönetiminin kendisine kolaylık sağlamak yerine öğrencileri örgütleyerek kantini CİMER'e şikayet etmeleri yönünde telkinlerde bulunduğunu iddia eden Akpınar, "Burada bir hoşgörü yok, kasıt var ve mobbing uygulanmakta. Okul idaresi, yerleştirdiği kamera ile mahremim olan kasamı bile çekiyor" diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Akpınar, okul yönetiminin sattığı tüm ürünlerin satışını yasaklaması üzerine, tüm ürünleri raflardan kaldırdığını ve mobbing'e karşı mücadele edeceğini, konuyu yargıya taşıyacağını belirtti.

Yerel Haberler 3-sayfa Akpınar sakarya Karasu Kantin Eğitim Hukuk Yerel

Benzer Videolar