Kandilli Rasathanesi’ne Asırlık İstasyon Sertifikası

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Meteoroloji Laboratuvarı'nın uzun soluklu hizmetleri Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından "Asırlık İstasyon Sertifikası" ile ödüllendirildi. Bu prestijli sertifika, 2020 yılında törenle KRDAE binasına asıldı.

KRDAE Yönetim Binası'nda gerçekleştirilen törende konuşan Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı, 100 yılı aşan bir süredir bu istasyonun kesintisiz faaliyet gösterdiğini vurguladı. Arabacı, sertifikayı alma yolunda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, bu sertifikanın büyük önem taşıdığını ifade etti. Özel, "Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı'nın 100 yıllık kesintisiz çalışmaları, bilime verilen önemin bir kanıtıdır. Bu ödülle gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından verilen sertifika, KRDAE Meteoroloji Laboratuvarı'nın girişine törenle asıldı. Törene, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Kandilli Rasathanesi Kandilli istanbul Eğitim Sağlık Güncel Dünya

Benzer Videolar