Kamala Harris Donald Trump'ın 'faşist' olduğunu düşünüyor mu? | Dış Haberler

ABD'de Kamala Harris ile Donald Trump arasında gerçekleşecek başkanlık seçimine sayılı gün kaldı. Kamala Harris, son röportajında Trump'ın ülkenin temel ilkelerine tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulundu. Harris'e Trump'ı faşist olarak görüp görmediği de soruldu. Harris bu soruya 'evet' yanıtını verdi ve seçmenlerin onun sözüne inanmasını istemediğini de sözlerine ekledi

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde, Demokrat adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, 5 Kasım'da Beyaz Saray'ın anahtarları için yarışıyor.

İki aday, 10 Eylül'de ABC News'da düzenlenen tek bir tartışmada karşı karşıya geldi. Harris, Trump'ı CNN'de bir tartışmaya ikna etmek için çabaladı, ancak başarısız oldu.

Bu gelişmelerin ardından, Harris, CNN'de Anderson Cooper ile yaptığı röportajda Trump'ı ülkenin temel değerlerine yönelik bir tehdit olarak niteledi.

TRUMP'I FAŞİST OLARAK GÖRÜYOR MU?

Eski Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, New York Times'a verdiği bir röportajda Trump'ın görevi sırasında Adolf Hitler'e övgüler yağdırdığını ve Nazi liderinin "bazı iyi şeyler yaptığını" ima ettiğini söylemişti. Bu açıklamaların ardından Harris'ten Trump'ı faşist olarak görüp görmediği soruldu.

Harris, "Evet, öyle düşünüyorum" dedi. Ancak seçmenleri kendisine inanmaya zorlamak istemediğini de ekledi.

Harris, "Ayrıca bence bu konuda onu en iyi tanıyan kişilere güvenilmesi gerekiyor" diye belirtti.

HARRIS DEĞİŞİMİN GELECEĞİNİ SAVUNDU

Harris, bugüne kadar Biden'ın politikalarından ne kadar ve nasıl farklılaşacağı konusunda sıkça sorularla karşılaştı ve genellikle bunları görmezden geldi. Ancak bu sefer bu sorulara cevap verdi ve seçilirse değişimin geleceğini savundu.

Harris, "Benim yönetimim Biden yönetiminin devamı olmayacak. Bu role kendi fikirlerimi ve deneyimimi getiriyorum. Birçok konuda yeni nesil liderliği temsil ediyorum ve aslında yeni yaklaşımlar benimsememiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Öte yandan, Reuters/Ipsos'un son anketi, Harris'in Trump'ın 3 puan önünde olduğunu gösteriyor. Ankete göre Harris yüzde 46, Trump ise yüzde 43 destek görüyor.

Benzer Videolar