DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2242007-0.15953%
İstanbul
25°

AZ BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Kadın Girişimciler Temiz Teknolojilerle Ödüllendirilecek
7 okunma

Kadın Girişimciler Temiz Teknolojilerle Ödüllendirilecek

ABONE OL
Eylül 29, 2024 07:48
Kadın Girişimciler Temiz Teknolojilerle Ödüllendirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı kapsamında yarışan kadın girişimciler, yıl sonu düzenlenecek ödül töreninde başarılarının karşılığını alacaklar.

Program, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın paydaşlığında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu ile Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) iş birliğiyle yürütülüyor. GCIP ve ‘Temiz Teknoloji Alanında Kadın Girişimciler için Yatırıma Hazırlık ve Küreselleşme’ modülünün amacı, kadın girişimcilerin projelerine destek olmak ve temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi fikirlerini destekleyerek ileriye taşımaktır.

Programda, 37 takımdan 23 kadın girişimci yer alıyor. Bu girişimciler, Ulusal Akademi etkinliğinde verilen eğitimlerden ve kendilerine atanan mentörlerden yararlanarak çalışmalarını sürdürüyorlar.

Hızlandırıcı programın tamamlanmasıyla birlikte, temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi iş fikirlerini geliştirme fırsatı elde eden kadın girişimciler dört kategoride desteklenecek: ‘Toplumsal Etkide Öncü Kadın Girişimci’, ‘Yenilikçi Kadın Girişimci’, ‘En İyi Gelişim Gösteren Kadın Girişimci’ ve ‘Genç Kadın Girişimci’. Başarılı girişimciler, yıl sonunda düzenlenecek Ulusal Ödül Töreni’nde ödüllerini alacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye Eğitim Güncel Kadın

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP