Kadın Cinayetleri Protesto Edildi: ‘Cezasızlığa Son Vereceğiz’

(ANKARA) - İstanbul'da Semih Çelik tarafından hayatını kaybeden İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in anısına Ankara'da bir anma düzenlendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Genç Feministler Federasyonu, "Katillere, tacizcilere, cezasızlığa karşı" sloganıyla Ankara Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Uzuner ve Halil'in vahşi bir şekilde öldürülmesi protesto edildi. Eylemde, "Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız" yazılı pankart taşındı.

Yapılan açıklamada, iki kadının şehrin ortasında hayatını kaybetmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Uzuner'in daha önce şikayetçi olduğu ve failin defalarca tehditlerde bulunduğu belirtildi. Aynı gün İstanbul'da başka bir kadının iki erkek tarafından tacize uğraması, Mersin'de de bir kadının erkek arkadaşı tarafından öldürülmesi, bu olayların tesadüf olmadığına işaret ediliyor. AKP'nin cezasızlık politikalarının kadınları tehdit ettiği ve her gün birer birer öldürüldükleri ifade edildi. Bu ay 34 kadının öldürülmüş olması, bu politikaların sonuçlarının ürkütücü bir göstergesi. Eylemciler, bu cezasızlığa izin vermeyeceklerini ve sokakların kadınlar için güvenli hale gelmesini sağlayacaklarını dile getirdiler.

Kadın Cinayetleri Protesto Edildi: 'Cezasızlığa Son Vereceğiz'Kaynak: ANKA / Güncel

Semih Çelik İstanbul Politika Cinayet Güncel Ankara Şiddet Hukuk Kadın

"
Benzer Videolar