Jose Mourinho'dan gündeme bomba gibi düşen En-Nesyri kararı! Manchester United maçında…

Jose Mourinho, Samsun deplasmanında da inadından vazgeçmedi. İrfan ve tarihin en pahalısı En-Nesyri yedek oturdu, Samuel kadroya bile alınmadı. Fenerbahçe, bir...

Fenerbahçe'de büyük beklentilerle gelen Jose Mourinho, kadro tercihleri nedeniyle taraftarların eleştirilerine maruz kaldı.

Mourinho: Bu ligi biliyoruz, bazı takımlar daha kolay maç kazanıyorlar daha fazla video için

Eleştiri hedefi!

Mourinho'nun bazı oyunculara olan ısrarı tartışmalara neden oldu. Mert Müldür, Galatasaray ve Twente maçlarında zor anlar yaşamasına rağmen Samsun'da da ilk 11'de yer alırken, Samuel kadroya bile alınmadı.

Fenerbahçe, Samsunspor maçında yediği gollerin çoğunu Mert'in bulunduğu bölgeden yedi. Milli Takım'dan formda dönen İrfan Can Kahveci, yine yedek kaldı. Mourinho'nun ısrarla transfer ettiği, tarihin en pahalı oyuncusu En-Nesyri ve yüksek maliyeti olan Maximin de yedek soyundu.

9 haftada 8 puan fark

Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanından beraberlikle ayrıldı ve bir maç eksiğiyle 9. haftada lider Galatasaray'ın 8 puan gerisinde kaldı. Maçın sonucundan daha da üzücü olan, Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu futboldu. Takım, özellikle skor 2-1'ken adeta ceza sahasından çıkamadı ve taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Fenerbahçe'yi önümüzdeki dönemde zorlu maçlar bekliyor. İlk olarak, Perşembe günü Manchester United ve hafta sonu Bodrumspor karşılaşmaları dikkat çekiyor.

Osayi, İrfan, Maximin ve En Nesyri ilk 11'de

Mourinho'nun ilk 11'de değişiklik yapması bekleniyor. Özellikle Manchester United maçında Oosterwolde'nin sakatlığı ve Kostic'in UEFA listesinde yer almaması nedeniyle Samuel'in ilk 11'e dönmesi kesin görünüyor. İrfan, Maximin ve En-Nesyri de formaya yakın isimler. Bu 4 yıldızdan en az 3'ünün Kırmızı Şeytanlar karşısında ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Mourinho'nun beklenen değişiklikleri yapmaması ve sonuçların kötü devam etmesi halinde eleştirilerin artması muhtemel.

Fenerbahçe topu sevmiyor

Fenerbahçe, ligde oynadığı ilk 8 maç sonunda ilginç bir istatistiğe imza attı. OPTA'nın verilerine göre, Fenerbahçe, 2014-15 sezonundan bu yana en az topa sahip olduğu sezonu yaşıyor. Kanarya, 8 maçta ortalama %49.9 topa sahip olabildi. Ligin en değerli ikinci kadrosuna sahip olan Fenerbahçe, topa sahip olma konusunda 12. sırada yer alıyor!

Benzer Videolar