Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Bingöl’de 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

Haberler.com'da sunucu Melis Yaşar ile röportaj yapan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'in deprem riskinin yüksek olduğu bölgeler olduğunu belirtti.

"BİNGÖL'DE 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"

Moriwaki, Türkiye'deki tehlikeli bölgeleri vurgularken, Bingöl'ün Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattının kesiştiği noktada yer aldığını ve en riskli bölge olduğunu ifade etti. Son üç yıldır bölgede 4-5 büyüklüğünde depremler yaşandığını hatırlatan uzman, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi birbirini tetiklediğini, ancak bazen tersine hareket ederek Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'i tehdit edebileceğini söyledi. Bingöl'de 7.2 büyüklüğünde bir deprem riskinin bulunduğunu belirten Moriwaki, depremlerin tarihsel örüntüsüne de değindi. 1939 Erzincan, 1941 Tokat ve 1999 Gölcük depremlerini örnek gösteren uzman, depremlerin doğudan batıya doğru sıralı bir şekilde gerçekleştiğini ve Çanakkale'nin 1912'deki depreminden sonra 110 km'lik bir bölgede sekiz fay hattının bulunduğunu vurguladı. Bu fay hatlarında bir veya daha fazla deprem meydana gelebileceğini, hatta hepsinin aynı anda deprem üretebileceğini sözlerine ekledi.

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Bingöl'de 7.2 büyüklüğünde deprem olabilirKaynak: Haberler.com / Melis Yaşar - 3.Sayfa

Yoshinori Moriwaki Yoshinori Moriwaki Doğu Anadolu Karlıova İstanbul 3-sayfa Türkiye Marmara Deprem Bitlis Bingöl Bingöl Deprem Yaşam Japon Doğa Muş

Benzer Videolar