İzmir Şehir Hastanesi, İlk Yılında 2.8 Milyon Hastaya Hizmet Verdi

İzmir Şehir Hastanesi'nin açılışının birinci yıl dönümünde Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanenin ayakta ve yatarak olmak üzere toplamda 2 milyon 865 bin 613 hastaya hizmet verdiğini açıkladı.

15 Ekim 2023'te hizmete giren 2 bin 60 yataklı hastane, Ege Bölgesi'nde sağlık sektöründe önemli bir rol üstlenerek kısa sürede bölgenin öncüsü haline geldi.

Gökalp, basın açıklamasında Türkiye'nin dördüncü büyük şehir hastanesi olduklarını ve yaklaşık 2 bin doktor ile 8 bin 500 personeliyle kaliteli ve hızlı sağlık hizmetine odaklandıklarını belirtti.

Hastanenin ilk yılında 2 milyon 797 bin 179 ayakta tedavi, 68 bin 434 yatarak tedavi olmak üzere toplam 2 milyon 865 bin 613 hastaya hizmet verildiğini aktaran Gökalp, acil servise gelen hasta sayısının ise 380 bin 672 olduğunu ifade etti.

Bu süreçte 104 bin 887 ameliyat yapıldığını, 19 bin 140 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve 40 organ naklinin gerçekleştiğini vurgulayan Gökalp, hastanenin başarılarından bahsetti.

"Acil serviste hastalarımız beklemez"

Gökalp, hastanenin Türkiye'nin birçok kentinden hasta kabul ettiğini belirterek, "İzmir halkı hastanemize büyük ilgi gösterdi. Günlük 15 bin hastaya ayaktan hizmet veriyoruz. Acil serviste hastalarımız beklemez. Polikliniklerimizde güçlü bir insan kaynağına sahibiz, bu da randevu süresini oldukça kısaltıyor. Örneğin, endoskopi ve kolonoskopi randevularında tüm hastalarımıza hızlı ve konforlu tedavi sunuyoruz." dedi.

Bir yıllık süreçte farklı ülkelerden 200 hastanın da tedavi edildiğini belirten Gökalp, sağlık turizmi alanında ilerlemek istediklerini dile getirdi.

Hastanenin büyüklüğü nedeniyle hastaların zaman zaman zorluklar yaşadığına dikkat çeken Gökalp, hastane içi navigasyon uygulaması geliştirdiklerini ve kısa sürede hizmete alınacağını belirtti.

Hastane kampüsünde bulunan ticari alanların Sağlık Bakanlığı'nın inisiyatifinde olmadığına dikkat çeken Gökalp, "Ticari alanlar, şirketin Sağlık Bakanlığı ile yaptığı anlaşma gereği şirket tarafından kiraya verilen yerler. Örneğin, geçen gün bir fast food zinciriyle ilgili haber çıktı. Bu bizim inisiyatifimizde olan bir konu değil. Biz kamu olarak sadece ticari alanlardan taşma olup olmadığına bakarız. Bizim temel işimiz tıbbi hizmettir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA / Tezcan Ekizler - Sağlık

Şehir Hastanesi Politika Hastane Sağlık izmir Kamu Ege

"
Benzer Videolar