İzmir Kültür Yolu Festivali Başladı

Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 15. durağı olan İzmir Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlemesiyle başladı.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda düzenlenen festivalin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, şehrin 58 farklı noktasında kültür ve sanat etkinliklerinin düzenleneceğini duyurdu.

Terzi, 9 günlük festival programının ardından 3 gün boyunca da konserler düzenleneceğini belirtti. Ziyaretçilerin İzmir'in gastronomi noktalarından antik kentlerine, kültür ve sanat merkezlerine kadar geniş bir yelpazede etkinliklere katılma fırsatı bulacağına dikkat çekti.

İzmir Valisi Süleyman Elban, festivalin kültür ve sanatın iç içe geçtiği bir turizm festivaline dönüştüğünü vurguladı. 9 gün sürecek festival kapsamında 58 farklı noktada 300'e yakın etkinliğin düzenleneceğini söyleyen Elban, opera, resim sergileri, konserler ve atölye çalışmalarının müzeler, tarihi alanlar ve şehrin birçok noktasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Elban, konserlerin bu akşam başlayacağını ve 9 gün boyunca İzmirlilerin kültüre, sanata ve sanatçılara doyacaklarını ifade etti.

İzmir Kültür Yolu Festivali, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölye çalışmalarına, çocuk etkinliklerinden dijital sanata kadar yüzlerce etkinliği barındırıyor.

Festival kapsamında İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda Koku Kültürü ve Turizm Derneği tarafından Atatürk'ün sevdiği kokulardan yapılan bir parfüm ve eski Roma'nın popüler parfümünün sergilenmeye başlandığı bildirildi.

İzmir'deki festival 3 Kasım'da sona erecek. Türkiye'nin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlayan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 2024 yılı takvimi, 2-10 Kasım'da Antalya'da yapılacak festivalle tamamlanacak.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Gastronomi Festival Etkinlik Kültür Güncel Turizm Sanat izmir

Benzer Videolar