İtalya'da taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına dair kanun teklifi yasalaştı | Dış Haberler

İtalya'da taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasını öngören kanun teklifi, parlamentonun üst kanadı Senato'da da kabul edilerek yasalaştı.

İtalya'da taşıyıcı anneliğin yasaklanması yönündeki tartışmalı yasa tasarısı, bugün Senato'da onaylanarak yürürlüğe girdi. Teklifi, Başbakan Giorgia Meloni'nin koalisyon hükümetindeki ana ortağı olan aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri (FdI) partisi hazırlamıştı. Yasa tasarısı, ülkede halihazırda suç olan taşıyıcı anneliği "evrensel suç" ilan ederek, yurt dışındaki uygulamalarını da cezalandırmayı hedefliyor.

Temsilciler Meclisi'nde 26 Temmuz 2023'te kabul edilen yasa tasarısı, Senato'da 84 "evet" oyu ile 58 "hayır" oyu ile geçti. Yasa, taşıyıcı anneliğin yurt dışında gerçekleştirilmesi durumunda da, 2 yıl hapse ve 1 milyon avroya kadar para cezasına çarptırılabileceğini belirtiyor.

Sol partiler ve aktivistler, bu yasayı "Orta Çağ'dan kalma" ve "Anayasaya aykırı" olarak değerlendirirken, teklifin temel amacının taşıyıcı anneliğin yurt dışında gerçekleştirilmesini engellemek olduğunu savunuyor.

Benzer Videolar