İşte Galatasaray'ın gerçek kralı! Ne Icardi, ne Osimhen ne de Batshuayi! Tam 47 gol

2024’te Süper Lig’de oynadığı 27 maçta tabelayı tam 24 kez (10 gol-14 asist) değiştiren sarı-kırmızılı takımın yıldız oyuncusu, bu alanda tek başına zirveye...

Galatasaray'ın kadrosunda Victor Osimhen, Mauro İcardi ve Michy Batshuayi gibi golcüler bulunmasına rağmen, takım 4-2-3-1 sistemini Dries Mertens'in 10 numaradaki etkisi nedeniyle terk etmiyor.

Son bir yıldır sarı-kırmızılı takım, forvetlerinden daha fazla gol katkısını Belçikalı yıldızdan aldı. Dries Mertens, 2024 yılında Süper Lig'de çıktığı 27 maçta 10 gol atarken, 14 de asist yaptı. Toplamda 24 defa skora etki eden Mertens, bu alanda ligde zirvede yer alıyor. Onu, 18 gol katkısıyla İcardi takip ediyor. Barış Alper Yılmaz da 17 golle bu ikilinin ardından geliyor. 37 yaşında olmasına rağmen 1 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan Mertens, Galatasaray'ı taşımaya devam ediyor. Başarılı oyuncu, eski takım arkadaşı Osimhen'in Galatasaray'a hızla uyum sağlamasını sağladı.

3 SEZONDA 47 GOLE DİREKT KATKI

Taraftarların sevgilisi Dries Mertens, Galatasaray'da 3 sezonda 94 maça çıktı. Bu süreçte 22 gol atan Belçikalı yıldız, 25 de asist yaptı. Yeni sezona da hızlı bir başlangıç yapan Mertens, ligde 6 karşılaşmada 3 gol ve 2 asistle oynadı.

YUNUS YENİDEN A MİLLİ TAKIM'A

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Adana Demirspor'dan eski öğrencisi Yunus Akgün'ü, ekim ayında Karadağ ve İzlanda ile oynanacak Uluslar Ligi maçları için aday kadroya çağırdı. İtalyan teknik direktör, büyük bir çıkış yakalayan 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusunu, Ay-Yıldızlı Takım'da ilk 11'de kullanmayı planlıyor. Yunus, A Milli Takım formasını son olarak 26 Mart 2024'te Avusturya'ya karşı oynanan ve 6-1 kaybedilen maçta giymişti.

Galatasaray - PAOK maçı sonucu: 3-1

JAKOBS'UN TAPUSU ALINIYOR

Galatasaray'da sol bek sorununu çözen İsmail Jakobs, gösterdiği performansın karşılığını yeni bir sözleşme ile alacak. Monaco'dan kiralanan 25 yaşındaki Senegalli oyuncunun satın alma opsiyonu kullanılacak. Teknik direktör Okan Buruk, "Savunma geçişlerinde önemli bir oyuncu" diyerek Jakobs'un performansını övdü. Sarı-kırmızılı takım, sezon sonunda 8 milyon Euro karşılığında Jakobs'ı kadrosuna kalıcı olarak katacak.

MORALLE DOLU G.SARAY REKOR İÇİN SAHADA

Avrupa Ligi'ne PAOK'u mağlup ederek başlayan Galatasaray, rotasını Süper Lig'e çevirdi. RAMS Park'ta saat 19.00'da Kasımpaşa'yı ağırlayacak olan Galatasaray, rekor için sahaya çıkacak. Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard yönetiminde 2009-10 sezonunda 6'da 6 yapmış olan Aslan, rakibini mağlup etmesi durumunda tarihinin en iyi sezon startına imza atacak. 12 gün içinde 4 maçı da kazanan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un, kadroda rotasyon yapması bekleniyor. Kaan Ayhan'ın yerine sağ bekte Jelert oynayacak, yeni transfer Sallai de ilk 11'de Barış Alper'in yerini alacak. PAOK'a attığı golle harika bir dönüş yapan Mauro İcardi de şans bekliyor.

Benzer Videolar