İstanbul’un Resmi Sergisi Ankara’da Sanatseverlerle Buluşuyor

'İstanbul'un Resmi' sergisi, sanatseverlerle Ankara'da buluşuyor.

Ankara Sanat Galerisi'nde sergilenen 'İstanbul'un Resmi' sergisi, İş Sanat tarafından hazırlandı ve İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde sanatseverleri bekliyor.

Sergi, Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndaki İstanbul temalı resimlerle sanatseverleri bir araya getiriyor. Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde ilk defa açılan sergi, şimdi Ankara'da sanatseverlere kapılarını açıyor.

Sergi, İstanbul'u sanatsal bir yolculuğa dönüştürüyor.

Prof. Dr. Gül İrepoğlu, serginin Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi için hazırlandığını belirterek, "Koleksiyonun zenginliği ve genişliği göz önüne alındığında, sergiyi Ankaralılarla da paylaşmak istedik. Bu nedenle sergi, İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ne taşındı. Sergi biraz küçültülerek, İstanbul'u sanatsal bir keşif gezisi olarak sunuyor. İstanbul'un çiçekleri, sokakları, balıkçıları ve mevsimleri resimler aracılığıyla sergileniyor." dedi.

Prof. Dr. İrepoğlu, "Her İstanbullu az çok şairdir" sözüne atıfta bulunarak, "Sergiyi ve 'İstanbul'un Resmi' kitabını şiirlerle bütünleştirerek, bazı resimlerin arasına şiir dizeleri ekledik. Ziya Osman Saba, Cahit Sıtkı Tarancı ve Yahya Kemal gibi şairlerden alınan dizeler, sergiyi zenginleştiriyor. Bu şairlerin İstanbul'u anlatan etkileyici dizeleri, resimlerle uyum içinde sergileniyor. Ankaralılar için bu sergiyi paylaşmak heyecan verici. İstanbul'a duyulan sevginin bir göstergesi olarak, sergiye İstanbul ile özdeşleşmek amacıyla gelmelerini istiyorum. Sergide yer alan resimleri inceleyerek, tanıdık ve sevilen semtleri hissetmelerini umuyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul'un Resmi Sergisi Ankara'da Sanatseverlerle Buluşuyor Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FAZLI ÇOLAK - Kültür Sanat

Türkiye İş Bankası Kültür Sanat İş Bankası İstanbul Etkinlik Edebiyat Türkiye Ankara Kültür Sanat Yaşam

Benzer Videolar