İstanbul’un Resmi Sergisi Ankara’da Sanatseverlerle Buluştu

'İSTANBUL'UN Resmi' sergisi, Ankara Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergi, İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde düzenleniyor.

Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndaki İstanbul temalı resimlerle oluşturulan sergi, sanatçıların gözünden İstanbul'u keşfetme fırsatı sunuyor. Yaklaşık bir yıl boyunca İstanbul'da Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde sergilenen 'İstanbul'un Resmi', Ankara Sanat Galerisi'nde de sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide, çoğunlukla 20'nci yüzyıl ortalarına ait İstanbul'un görsel belgeleri yer alıyor. Sanatseverler, İstanbul'un çiçekleri, tekneleri, sokakları ve mevsimleri gibi özgün yönlerini keşfedebilir.

'İSTANBUL'U RESİMLERLE GEZİYORUZ'

Serginin küratörü ve 300'e yakın İstanbul peyzajını içeren sergi kitabının yazarı Prof. Dr. Gül İrepoğlu, sergi hakkında şunları söyledi: "Sergimiz İstanbul'da büyük ilgi gördü ve şimdi de Ankaralılarla paylaşmak istedik. Bu sergide, resimler aracılığıyla İstanbul'u hissedebiliyoruz. İş Bankası Koleksiyonu çok zengin ve içindeki muhteşem İstanbul peyzajlarını düzenleyerek, sanatsal bir İstanbul gezisi oluşturduk. Sergiye İstanbul'un tarihi yarımadasından başlıyoruz. Sergimizde Nazmi Ziya Güran'ın Haliç tablosu yer alıyor. Ziyaretçiler bu eseri dikkatlice incelemeliler. Sanki sanal bir vapurdaymış gibi tablolarla İstanbul'un kıyılarını geziyoruz. Eserler, İstanbul'un manzaralarını gözler önüne seriyor. Ayrıca sergide, İstanbul'un benzersiz yönlerini ortaya koyan başka bölümler de var. Örneğin, İstanbul'un çiçekleri bölümünde İstanbul'un renkleri sergileniyor. Sergide her mevsimden tablolar da yer alıyor. Ziyaretçiler, 20'nci yüzyıl İstanbul'una ışınlanmış gibi hissedecekler. Sergimiz Ankara'da 1 yıl boyunca açık olacak." dedi.

'İstanbul'un Resmi' sergisinin kitaplarına Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın internet sitesinden, RHM Dükkan'dan, Pazarama'dan ve seçkin kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

İş Bankası İstanbul Ankara

"
Benzer Videolar