İstanbul’da Organize Suç Örgütüne Operasyon: 23 Gözaltı

İstanbul'da faaliyet gösteren bir organize suç örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyon sonucunda 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonun adı "KUYU-30" olarak duyuruldu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu önemli gelişmeyi resmi Twitter hesabından paylaştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, KOM Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü operasyon, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde silahlı çatışmalar, iş yerlerine yönelik silahlı saldırılar ve Eyüpsultan'da bir iş yerine atılan el bombası saldırıları gibi suçlara karışan şüphelilerin yakalanmasını hedefliyordu.

Operasyon sırasında İstanbul'un farklı bölgelerindeki adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bu baskınlarda 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. 23 şüphelinin gözaltına alınmasının yanı sıra, yapılan incelemelerde suç örgütünün, "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama", "işyeri kurşunlanması", "ikamet kurşunlanması", "rüşvet", "tehdit", "mala zarar verme", "genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi" ve "6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet" gibi suçlara karıştığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu duyuran mesajında halkın desteğinin organize suç örgütleriyle mücadeledeki önemini vurgulayarak, "Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim edeceğiz." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, 31.12.2023 tarihinde Sultangazi'de yaşanan silahlı çatışmada bir kişinin öldürülmesi ve bir diğerinin yaralanması olayına, 01.06.2024-25.09.2024 tarihleri arasında Bakırköy'de gerçekleştirilen rüşvet suçuna, 14.06.2024-24.07.2024 tarihlerinde Ataşehir'de bir iş yerine yönelik silahlı saldırıya, 27.08.2024 tarihinde Bağcılar'da bir iş yerine yönelik silahlı saldırıya, 02.09.2024-08.09.2024 tarihlerinde Bağcılar'da iki ayrı iş yerine yönelik silahlı saldırıya, 08.09.2024 tarihinde Sultangazi'de bir iş yerine yönelik silahlı saldırıya ve 15.09.2024 tarihinde Eyüpsultan'da bir iş yerine yönelik el bombası saldırısına karıştıkları belirlendi.

Operasyonun başarılı sonuçlanması ve ele geçirilen silahlar ile uyuşturucu maddeler, güvenlik güçlerinin suçla mücadeledeki kararlılığının bir göstergesi oldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyona katılan polisleri tebrik ederek, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Operasyon Güvenlik İstanbul Politika 3-sayfa Güncel Hukuk Suç

"
Benzer Videolar