İstanbul’da Hafızlık İcazet Töreni Düzenlendi

İstanbul'da 81 öğrencinin hafızlık eğitimini tamamladığına dair bir tören düzenlendi.

Tören, İlim Kültür Sağlık Eğitim Çevre ve Sosyal Yardım Vakfı (İLKSEÇ) tarafından Bayrampaşa Kocatepe Camisi'nde gerçekleştirildi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, törende yaptığı konuşmada hafızların, eğitimlerini tamamlayarak Kur'an'ı daha iyi anlayıp, değişen dünyaya uyum sağlamalarını dile getirdi.

Yılmaz, ayrıca hafızlık eğitimine çocuklarını gönderen velileri ve öğrencilere eğitim veren hocaları tebrik ederek şunları söyledi:

"Şu anda ülkemizde 85 bin öğrenci hafızlık eğitimi alıyor. 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hafızlık tespit sınavlarına başvuran ve başarılı olan kişi sayısı rekor düzeyde 13 bin 500'ü aştı. 1974 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı kayıtlarına göre resmi olarak hafız sayımız 220 bini geçti."

Törenin sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere hafızlık belgeleri verildi.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Merkez Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İlçe Müftüsü Recep Eren, İLKSEÇ Vakfı Başkanı Ali Ulvi Uzunlar, hafızların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Ferhat Yasak - Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Kültür Sanat Bayrampaşa Kocatepe istanbul Kültür Eğitim Güncel

Benzer Videolar