İstanbul’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 18 Düzensiz Göçmen ve 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

(İSTANBUL) - İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 18 düzensiz göçmen ve insan kaçakçılığıyla suçlanan 3 şüpheli gözaltına alındı. Olay, bir minibüste gerçekleşti. Gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı, 18 düzensiz göçmenin ise sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin, önceden tespit edilen bir minibüsü TEM Edirne istikametinde takip ettiği belirtildi. Ekipler, yaklaşık 20 dakika boyunca minibüsü izledi ve saat 03.30'da Silivri bölgesinde durdurdu.

Minibüsün sürücüsü F.M. (21) ve yolcu olduğu düşünülen R.D. (31) gözaltına alındı. Minibüste yapılan aramada farklı uyruklardan 18 düzensiz göçmen bulundu. Göçmenlerin ülkeye yasadışı yollarla girdikleri tespit edildi. Ayrıca 3 cep telefonu, 1 tel kesme makası ve insan kaçakçılığında kullanılan 2 araç ele geçirildi.

Yetkililer, kaçakçıların yalnız hareket etmediğini ve göçmenleri taşıyan minibüse öncülük eden başka bir araç olduğunu tespit etti. Bu aracın şoförü F.E. (42) ise Esenyurt'taki evinde gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada, düzensiz göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmek için insan kaçakçılarıyla 4 bin-4 bin 500 avro arasında anlaştıkları ortaya çıktı.

Operasyonda yakalanan düzensiz göçmenler, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan F.M., R.D. ve F.E. ise sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 3 şüpheli, ifadelerinin ardından göçmen kaçakçılığı suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

İstanbul'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 18 Düzensiz Göçmen ve 3 Şüpheli Gözaltına AlındıKaynak: ANKA / Güncel

Güvenlik Politika İstanbul 3-sayfa Güncel Göçmen Hukuk Suç

"
Benzer Videolar