İstanbul’da Fırtına ve Sağanak Yağmur Hayatı Olumsuz Etkiledi

```html

İstanbul'da şiddetli yağmur ve fırtına etkili oldu. Yoğun yağış nedeniyle birçok noktada su baskınları yaşandı, ağaçlar devrildi ve binaların çatılarından parçalar koptu.

Fırtınalı hava günlük yaşamı aksattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'da 24 saat kesintisiz görev başında kaldı.

İBB yetkilileri AKOM'da toplanarak, şehrin genelinde yaşanan olumsuzlukları yakından takip etti. Ekipler, ihtiyaç duyulan her bölgeye hızla yönlendirildi ve ihbarlara anında müdahale edildi. 6172 personel, 48 devrilen ağaca, 6 uçan çatıya, 26 tehlikeli parçanın savrulmasına, 2 suda mahsur kalan araca, 3 devrilen direğe ve 737 su baskını/göllenmeye müdahale etti.

Rüzgarın hızı kimi zaman saatte 80 kilometreye ulaştı.

Alçak basınç sistemi ve lodos fırtınası nedeniyle 48 ağaç devrildi, 6 çatı uçtu, 26 tehlikeli cisim savruldu. İBB ekipleri, yolları kapatan ağaçları kaldırarak trafiğin akışını sağladı. Saatlerce 40 ile 80 km/s arasında değişen rüzgarın etkilerine İBB ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti.

Sultanbeyli, Pendik, Kartal ve Tuzla'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü.

Lodosun ardından etkili olan yağış, sıcaklıkları 19 dereceden 5 dereceye kadar düşürdü. Anadolu yakasının yükseklerindeki ani sıcaklık düşüşü, kar yağışına neden oldu. Sultanbeyli, Pendik, Kartal ve Tuzla'nın bazı mahalleleri karla kaplandı.

Sarıyer ve Beykoz'da 40 kilograma aşkın yağış ölçüldü.

İstanbul genelinde gün boyu süren yağışta; Beykoz ve Sarıyer 40 kilograma yakın yağış alırken, Şişli 37,6 kg, diğer ilçeler ise 20 ile 35 kg arasında yağış miktarına maruz kaldı. Ümraniye, Büyükçekmece ve Şile'de ise yaklaşık 20 kg yağış kaydedildi.

Yollara savrulan yaprakların mazgalları tıkamaması için İBB ekipleri, yağıştan önceki gece boyunca çalıştı. Mazgallar temizlendi, yapraklar toplanarak yağış sonrası oluşabilecek tıkanmalar önlendi.

İBB, 6172 personel ve 1879 araç/iş makinesiyle 24 saat esaslı çalışma yürütüyor.

İstanbul itfaiyesi 604 araç ve 951 personel, 248 motopomp ve 559 dalgıç pompa ile çalışmalara katıldı. İSKİ ise 463 araç, 779 personel, 81 dalgıç pompa, 60 motopomp, 6 sel modülü ve 1 varisco pompa ile sahada yer aldı. Yol bakım ekipleri de 260 araç ve 1706 personel ile su baskınları ve ağaç devrilmelerine müdahale etti.

İSTAÇ (88 araç, 590 personel), Zabıta (65 araç, 610 personel), Park Bahçeler (140 araç, 6 motopomp, 553 personel), İBB Trafik, 153 Yerinde Çözüm, Metro İstanbul, İETT, Şehir Hatları, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Muhtarlıklar Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara destek verdi.

Bazı ulaşım hizmetlerinde aksaklıklar yaşandı.

Kötü hava koşulları nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp Piyerloti teleferik hatları seferlerini durdurdu. Şehir hatları seferlerinde de aksaklıklar yaşandı ve yolcular anlık olarak bilgilendirildi. T1 Tramvay hattında ise aydınlatma direğinin devrilmesi nedeniyle kısa süreli bir aksama yaşandı, ancak ulaşım hızla normale döndü.

AKOM'un son hava raporuna göre, İstanbul'da hafif yağışların yarın sabah (08.00) Avrupa yakası boğaz çevresi ve Anadolu yakasında aralıklı olarak devam etmesi, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışının sürmesi bekleniyor.

İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağmur Hayatı Olumsuz EtkilediKaynak: ANKA / Güncel İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağanak Yağmur Hava Durumu İstanbul Fırtına 3-sayfa Ulaşım Güncel Yaşam" ```
Benzer Videolar