İstanbul’a şiddetli sağanak yağış uyarısı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren yoğun yağışların etkili olacağını duyurdu. Soğuk hava dalgasının da etkisiyle sıcaklıkların 8 ila 10 derece düşmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA

AKOM'un yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Bu soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların 8 ila 10 derece düşmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Açıklamada, yağışların salı akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor ve Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu bölgelerinde kuvvetli yağışlar görülebileceği belirtiliyor. Sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak geçişleri yaşanması tahmin ediliyor.

AKOM, kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Sıcaklıkların ise çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul'a şiddetli sağanak yağış uyarısı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecekKaynak: AA / Hamdi Dindirek - Güncel

Marmara Bölgesi Hava Durumu istanbul Güncel Sağlık Yaşam AKOM

"
Benzer Videolar