İstanbul’a ne zaman kar yağacak 2025? İstanbul kar yağışı hangi ay başlar?

İstanbul'da ne zaman kar yağacağı merak konusu olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in 10 ili için sarı kodlu uyarı yayınladı. İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak, herkesin merak ettiği bir konu. İstanbul'a ne zaman kar yağacak, ayrıntılar haberimizde.

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

İstanbul'da bugün yağmur yok ve hava sıcaklığı 20 derece. Ankara'da 21 derece, İzmir'de 28 derece ve Antalya'da da 28 derece. Önümüzdeki hafta sonuna doğru İstanbul ve Ankara'da sıcaklıklar 15-16 dereceye düşecek ve hatta daha da azalabilir. İzmir'de ise sıcaklık 20 dereceye inecek. İstanbul ve Ankara'da kar yağması beklenmiyor, ancak soğuk hava sobaları yakmayı gerektirecek.

Yağışların, 14 Ekim Pazartesi günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı yerel dolu, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarı yayınladığı iller şunlardır: Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce.

"5-10 SANTİM KAR OLACAK"

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı hava durumu değerlendirmesinde şunları belirtti: "Bugün yağmur Karadeniz bölgesinde etkili olacak. Sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç bölgelerde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu sıcaklıklar Anadolu'da düşmeye devam edecek. Hafta sonu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar yağışı bekleniyor.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz Soğuk Haber Hava Durumu Karadeniz İstanbul Trabzon Giresun Artvin Yaşam Dünya Rize Ordu

"
Benzer Videolar