İstanbul Valisi Gül, "Bir Çocuk Bir Dilek" projesine ilişkin konuştu Açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül, "Bir Çocuk Bir Dilek" projesi kapsamında İstanbul'daki yetim çocukların dileklerinin karşılanacağını duyurdu. Proje kapsamında yetim çocukların dileklerinin yer aldığı bir web sitesi oluşturulduğunu belirten Gül, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin bu site üzerinden dilekleri seçebileceklerini ve eksik kalanları da devletin imkanlarıyla tamamlayacaklarını söyledi.

İstanbul Valiliği koordinasyonunda, İstanbul Çocukları Vakfı ve hayırseverlerin işbirliğiyle yürütülen "Bir Çocuk Bir Dilek" projesinin ikinci yılına özel bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Gül'ün yanı sıra İstanbul milletvekilleri, vali yardımcıları, kaymakamlar, İstanbul Çocukları Vakfı yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

Vali Gül konuşmasında, kendilerinin hayırda ve iyilikte yarışan bir medeniyetin mensupları olduğunu ve yetim çocuklara sahip çıkmanın Peygamberimizin sünnetine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı. Gül, yetim çocukların sevincine, derdine ve hayallerine ortak olmayı en büyük hayırlardan biri olarak gördüklerini ifade etti.

Geçen sene 39 ilçedeki sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı yetim çocuklara mektuplar gönderildiğini ve çocuklardan üç dilek istediklerini anlatan Gül, "4 bin 973 evladımızın bize ilettiği dileklerin tamamı hayırseverlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kaymakamlarımızın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kaynaklarıyla yerine getirilmiş oldu." dedi.

Çocukların ilettiği dileklerin çoğunlukla tablet, telefon gibi ihtiyaçlar olduğunu belirten Gül, bu durumun çocukların babasının olmamasının ya da ihtiyaç sahibi olmasının diğer çocuklardan farklı düşünmesine veya ihtiyaçlarının farklı olmasına yol açmadığını ifade etti. Gül, bu seneki uygulamada mektupların kaymakamlar ve sosyal yardımlaşma çalışanları tarafından çocuklara ulaştırılarak taleplerin doğrudan toplandığını ve bu sayede taleplerin tamamının elimizde olduğunu söyledi.

Gül, sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı çocukların yanı sıra şehit çocuklarına da ulaştıklarını ve bazı çocukların kendi hediye hakkının Gazze'ye gönderilmesini ya da kendileri yerine kardeşlerinin dileğinin yerine getirilmesini istediklerini anlattı.

Siyasi isimler veya futbolcularla tanışmak gibi farklı talepleri yazan çocukların da olduğunu belirten Gül, "Bir Çocuk Bir Dilek" web sayfasının oluşturulduğunu ve bu sayfaya yaklaşık 4 bin dileğin yüklendiğini ifade etti. Gül, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin bu site üzerinden dilekleri seçebileceklerini ve eksik kalanları da devletin imkanlarıyla tamamlayarak 29 Ekim'e kadar, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde İstanbul'daki tüm yetim kardeşlerinin dileklerini yerine getireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün il valilerine "Garip gurebayla, fakir fukarayla aranıza mesafe koyarsanız, bunlara kapınızı kapatırsanız size hakkımı helal etmiyorum." talimatını hatırlatan Gül, kendilerinin de bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Proje kapsamında yetim çocuklara ulaştırılan mektupta, Vali Gül'ün İstanbul Valisi olarak değil, hizmetkarı olmaktan bahtiyarlık duyduğu bu kadim toprakların bir ferdi ve ağabeyi olarak yazdığı ifadelere yer verildi. Gül'ün sevgi, şefkat ve merhametin mensubu olunan medeniyetin temel değeri olduğunu belirttiği mektupta, "Senin o tertemiz yüzünde umut dolu bir tebessüme vesile olabilmek, bizim için en kıymetli kazançtır. En büyük amacımız, bizlere emanet olan siz evlatlarımızı toprağına, vatanına, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan 'Türkiye Yüzyılı' ve 'Büyük Türkiye' hedeflerimizi sizler gerçekleştireceksiniz." denildi.

Gül'ün mektupta çocuklardan üç dilek yazmalarını istediği ve "Gerçekleştirebileceğimiz hayalin, isteğin nedir?" sorusunu yönelttiği belirtildi. Mektupta, "Cumhuriyetimizin 101. yılında İstanbul Valiliği olarak 'keşke olsa' dediğiniz bir dileğini yerine getirmek, mutluluğuna vesile olmak en büyük arzumuzdur. Hayırseverlerimizin de desteği ile dileklerinizi yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz. Kardeşim, anne ve babanın yeri asla doldurulamaz. Ama şunu biliyoruz ki hepimizin muhakkak mahzun bir tarafı var ve unutmayalım ki mahzunluk mutlulukların paylaşılmasıyla azalır. Sizler, milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne emanetsiniz. Bu duygularla, başarı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmeni diliyor, gözlerinden öpüyorum."

Benzer Videolar