İstanbul Valiliği ‘Bir çocuk bir dilek’ projesinin ikincisini düzenledi

İstanbul Valiliği, 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesinin ikinci aşamasını başlattı. Proje, İstanbul Çocukları Vakfı ve hayırseverlerin işbirliğiyle, maddi durumu yetersiz ailelerin ve anne veya babasını kaybetmiş çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. İstanbul Valisi Davut Gül, projenin detaylarını paylaşarak, bu yıl 3 bin 953 çocuğun dileğini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Vali Gül, "Geçen yıl 4 bin 973 çocuğumuzun dileklerini yerine getirmiştik. Bu yıl da, sosyal yardımlaşma vakıflarında kayıtlı tüm çocuklara ve şehit çocuklarına mektuplar göndererek, onların dileklerini topladık. 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesinin web sitesi aracılığıyla, dileklere ulaşmak mümkün. Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, bu site üzerinden dilekleri inceleyerek, diledikleri çocukların hayallerini gerçekleştirmek için katkıda bulunabilirler. Geri kalan dilekleri ise devletimizin imkanlarıyla karşılayacağız. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde, tüm yetim kardeşlerimizin dileklerini gerçekleştirmek," diye konuştu.

İstanbul Valiliği'nde düzenlenen toplantıya siyasi parti milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kaymakamlar katıldı.

"ÜÇ DİLEKTEN BİR TANESİNİ YERİNE GETİRDİK"

Vali Gül, projenin ilk yılında 39 ilçedeki sosyal yardımlaşma vakıflarında kayıtlı yetim çocuklara mektuplar gönderdiklerini ve her çocuğa üç dilek yazmalarını rica ettiklerini söyledi. Gül, "Üç dilekten birini gerçekleştirmeyi taahhüt ettik. Geçtiğimiz yıl, 4 bin 973 çocuğumuzun dileğini hayırseverlerin ve kaymakamlıkların destekleriyle gerçekleştirdik. Çocuklar genellikle kendileri için değil, aileleri veya kardeşleri için dilekler yazdılar. Bu durum, çocuklarımızın duyarlılıklarını ve paylaşımcı ruhlarını gözler önüne serdi," dedi.

"DİLEKLERİ BİZE DEĞİL GAZZELİ ÇOCUKLARA GÖNDERİN"

Vali Gül, bu yıl aldıkları dilekler arasında, bir çocuğun dileğinin Gazzeli çocuklara gönderilmesini istemesinin kendisini çok etkilediğini belirtti. Gül, "Bu çocuğun kardeşliğe verdiği önem ve duyarlılığı takdir ediyorum. Bir başka çocuğumuz ise, üç dileğinde de kardeşinin dileğinin gerçekleşmesini istemiş. Bu özverili ve fedakar davranış, çocuklarımızın karakterlerinin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor," dedi.

"EKSİK KALANLARI DEVLETİMİZİN İMKANLARIYLA TAMAMLAYACAĞIZ"

Vali Gül, çocukların dileklerini 29 Ekim'e kadar yerine getireceklerini belirterek, "Proje sayesinde, yetim çocuklarımıza bir nebze olsun mutluluk yaşatmayı hedefliyoruz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim," dedi.

İstanbul Valiliği 'Bir çocuk bir dilek' projesinin ikincisini düzenlediKaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Sivil Toplum Davut Gül İstanbul Yaşam Çocuk

"
Benzer Videolar