İstanbul Kültür Yolu Festivali Başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin heyecan verici etkinliklerine katıldı ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) sergileri inceledi.

Bakan Ersoy, AKM'nin prestijli sergilerini ziyaret etti: "Warhol'un Dünyası-Pop Art'ın İkonu", "Pablo Picasso-Resimden Seramiğe Bir Serüven" ve dijital sanatçı Refik Anadol'un "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" sergisi. Sergileri gezerken yetkililerden bilgi aldı.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ersoy, Kültür Yolu Festivalleri'nin bu yıl 16 şehirde düzenlendiğini belirtti ve İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade etti.

Festivalin şehirlerin markalaşmasına önemli katkı sağlamasını hedeflediklerini vurgulayan Bakan Ersoy, uluslararası tanınırlık için atılan adımları şöyle açıkladı: "Geçen yıl festivalin Avrupa Festivaller Birliğine dahil edilmesi için çalışma başlattık. Bu kabul gördü ve festival birliğe dahil edildi. Bu yıl da uluslararası sanat camiasında popüler sanat grupları ve sanatçıların sergilerini açtık."

İstanbul Kültür Yolu Festivali'ne gösterilen ilginin memnun edici olduğunu belirten Ersoy, "Warhol'un Dünyası-Pop Art'ın İkonu" ve "Frida Kahlo'nun Günlükleri" sergilerinin ilk 6 günde 50 binden fazla ziyaretçi ağırladığını, "Pablo Picasso-Resimden Seramiğe Bir Serüven" sergisinin ise 10 bin ziyaretçiyi aştığını belirtti. Tophane-i Amire'deki Sebastiao Salgado'nun "Genesis" sergisi ve Emirgan'daki "Leonardo da Vinci-Rönesans Dehası" sergisinin de ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tüm kurumlarının festivale aktif olarak katıldığını vurgulayan Ersoy, "Geçen yıl belli bir rotada gerçekleştirilen festival, bu yıl şehrin birçok noktasında çeşitli etkinliklerle yaygınlaştı. Yoğun katılım bizi çok memnun ediyor. Özellikle küçük sanatseverlerin festivale gösterdiği ilgi oldukça sevindirici." dedi.

Kültür Yolu Festivalleri'nin her yıl daha fazla şehre yayılmaya devam edeceğini belirten Bakan Ersoy, etkinliklerin pazar gününe kadar süreceğini ve AKM'de DSO Berlin'in cumartesi günü vereceği konser, opera, bale ve devlet tiyatrolarının etkinlikleri gibi birçok önemli etkinliğin devam edeceğini söyledi. Tüm sanatseverleri bu etkinliklere katılmaya davet eden Ersoy, uluslararası sergilerin İstanbul Kültür Yolu Festivali'yle sınırlı olmadığını ve üç ay boyunca devam edeceğini hatırlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Kültür Sanat istanbul Festival Etkinlik Kültür Güncel Turizm Sanat

Benzer Videolar