İstanbul Güneş Sitesi’nin Dönüşümüne Hibe Desteği

İstanbul'daki Güneş Sitesi'nin dönüşümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Yarısı Bizden" programı kapsamında hibe desteği sağlandığını duyuran bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ işbirliğiyle inşaat desteğinin de verileceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Güneş Sitesi'nde yaşayan hak sahiplerinin tamamının dönüşüm için uzlaşmaya vardığı ve 8 bloğun yerinde yeni konutlar ve yaşam alanları inşa edileceği vurgulandı. Bakanlık, yeni konutların devlet güvencesiyle yapılacağını da sözlerine ekledi.

"Vatandaşlarımız uzlaşma sağladığında biz devreye giriyoruz" diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yarısı Bizden" programı ile İstanbul'un dönüşümüne devam ettiklerini belirtti. Bakan Kurum, 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira taşınma yardımı sağlamaya devam ettiklerini de kaydetti.

Bakan Kurum, alan bazlı büyük dönüşüm projelerinde de vatandaşların uzlaşma sağlamaları durumunda devreye girdiklerini belirterek, riskli yapılarını dönüştürmek isteyenlere 700 bin lira hibe ve 100 bin lira taşınma yardımı sağlayıp, yeni konutların TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle inşa edildiğini açıkladı.

Paylaşımında, yapımı devam eden Küçükçekmece'deki Güneş Sitesi'nin görüntülerine de yer veren Bakan Kurum, dönüşüm projelerine olan desteği vurguladı.

İklim Değişikliği Hibe Desteği Politika İstanbul İnşaat Güncel Çevre Emlak Güneş

Benzer Videolar