İstanbul Boğazı’nda Yaralı Martıya İki Hayvansever Yardım Etti

İstanbul Boğazı'nın hareketli sularında, uçamayan bir martının çaresizliği iki hayvanseverin dikkatini çekti. İki can yelekli kahraman, Eminönü iskelesinin kalbinde, vapur trafiğinin yoğun olduğu alana jet ski ile girdiler. Tehlikeyi göze alarak, 15 metre açığa kadar ilerlediler ve suya düşmüş martıyı güvenli bir şekilde yanlarına aldılar.

Bu cesur kurtarma anı, Eminönü - Bursa Deniz Otobüsleri İskelesi'nde yolculuğunu bekleyen bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Denizde uçamadığını fark ettikleri martıya yardım etmek için harekete geçen hayvanseverler, jet ski ile hemen olay yerine ulaştılar. Yoğun vapur trafiği arasında manevra yaparak martıyı sudan aldılar ve güvenli bir şekilde tedaviye götürdüler.

Olay geçtiğimiz günlerde yaşandı. Yaralı martının denizin üzerinde çırpınması, yardımseverlerin dikkatini çekti. İki vatandaş, jet ski ile martının yanına ulaşarak, onu denizden kurtardı. Görüntülerde, martıyı jet ski ile taşıyarak uzaklaşan vatandaşlar görülüyor. Martının bir hayvan saldırısına uğramış olabileceği düşünülüyor. - İSTANBUL

İstanbul Boğazı Hayvanlar Güvenlik istanbul 3-sayfa Yerel Yaşam Çevre Doğa

Benzer Videolar