İsrail'in saldırısının ardından Hizbullah lideri Nasrallah'la iletişimin kesildiği iddia edildi | Dış Haberler

İsrail ordusu, Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yönelik yoğun bombardımana devam ediyor. Dahiye'de düzenlenen saldırıda hedef alındığı belirtilen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın durumuysa tartışma konusu oldu

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği son saldırılar, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın akıbetiyle ilgili belirsizliği artırdı. Saldırıların ardından Nasrallah'a ulaşılamaması, çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

Reuters'a konuşan bir kaynak, Hizbullah'a yakın çevrelerin Nasrallah'a ulaşamadığını iddia etti. Ancak Reuters'a konuşan farklı bir kaynak, Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Tesnim Haber Ajansı da Nasrallah'ın durumunun iyi olduğunu duyurdu.

İSRAİL BASININDAKİ İDDİALAR

İsrail medyası ise farklı iddialarda bulundu. İsrail Kanal 12 televizyonu, Tel Aviv yönetiminin Nasrallah'ın saldırıya uğrayan bir sığınakta bulunduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğünü, saldırıda yaralanmış olabileceğini öne sürdü.

İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise "saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu" ileri sürdü. Walla internet sitesine konuşan başka bir kaynak da "Nasrallah'ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu" savundu.

İsrail basınında daha önce çıkan haberlerde, saldırının hedefinin Nasrallah olduğu ve ordunun, Hizbullah Genel Sekreterinin saldırı bölgesinde olup olmadığını araştırdığı ifade edilmişti.

İsrail savaş uçakları bugün Dahiye bölgesini yoğun bir şekilde bombalayarak, Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi'ne kadar birçok binayı hedef aldı.

Saldırıların sonucunda Dahiye bölgesinde en az 6 bina yıkılırken, ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetmiş, 91 kişi de yaralanmıştı.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar