İsrail’in harekatı sonrası Lübnan’dan kaçanlar Türkiye’ye akın etti

İsrail'in artan hava saldırıları ve kara saldırısı tehdidi, Lübnan halkını ülkelerini terk etmeye zorladı. Güvenlik endişeleri nedeniyle Türk Hava Yolları ve Pegasus seferlerini iptal etti. Bunun üzerine Lübnanlı vatandaşlar, seferlerini sürdüren Ortadoğu Havayolları'nın İstanbul uçuşlarını kullanarak Türkiye'ye gelmeye başladı. İstanbul'a gelen Lübnanlılar, Avrupa'daki yakınlarına ulaşmak için Türkiye'yi transit geçiş noktası olarak kullanıyor.

"LÜBNAN'DA DEHŞET VAR"

İstanbul Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Lübnanlı vatandaşlar, ülkelerinde yaşananları "dehşet" olarak tanımladı. Son günlerde Beyrut'ta meydana gelen çok sayıda patlama, halk arasında büyük bir korku ve endişe yarattı. Lübnanlılar, uluslararası yardıma ve dua etmeye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

"LÜBNAN'IN GÜVENLİ OLMASINI İSTİYORUZ"

Beyrut'taki olaylardan sonra İstanbul'a gelen Lübnanlı gazeteci Lina Jihaab, kentin durumunu "kötü" olarak nitelendirdi. Lübnan'da güvenli bölgeler olsa da, Jihaab İstanbul'a gelmeyi tercih etti. Birkaç gün burada kalarak gelişmeleri takip etmeyi planlayan Jihaab, "İnşallah Lübnan ordusu ülkede her yerde olur ve biz de geri döneriz. Lübnan'ın da dünyadaki diğer ülkeler gibi güvenli bir ülke olmasını istiyoruz." dedi.

İsrail'in harekatı sonrası Lübnan'dan kaçanlar Türkiye'ye akın ettiKaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekim Devrim Manduz - Dünya

İstanbul Havalimanı Türk Hava Yolları Savaş ve Çatışma İstanbul Güvenlik Politika Pegasus Türkiye Beyrut İsrail Lübnan Dünya

"
Benzer Videolar