İsrail'in bugün Lübnan'a yönelik saldırılarda ölenlerin sayısı 33'e yükseldi | Dış Haberler

İsrail ordusunun bugün Lübnan’da düzenlediği hava saldırıları sonucu ölenlerin sayısının 33’e, yaralananların sayısının 195’e çıktığı bildirildi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in ülkeye yönelik devam eden hava saldırılarında meydana gelen kayıplara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, İsrail'in bugün Lübnan'ın çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında 33 kişinin hayatını kaybettiği ve 195 kişinin yaralandığı belirtildi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARINDA 1052 KİŞİ ÖLDÜ

8 Ekim 2023'ten beri Hizbullah ile kontrollü çatışmalar halinde olan İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güneyindeki şehirlerin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan yetkililerine göre, 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırılarda Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının hedef alındığı belirtiliyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. Bu saldırılar çoğunlukla İsrail ordusunun üslerini hedef alıyor ve büyük bir hasar bildirilmiyor.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru göç dalgası sürerken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği bildiriliyor.

Benzer Videolar