İsrail Savunma Bakanı: "Gazze'deki esirlerin geri alınması için acı tavizler verilmesi gerekiyor" | Dış Haberler

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, savaşta hedeflere sadece askeri yoldan ulaşılamayacağını ve Gazze'de Hamas'ın elindeki esirlerin geri alınması için "acı tavizler" verilmesi gerektiğini belirterek, "savaşın karmaşık ve benzeri görülmemiş zorluklarla dolu" olduğunu söyledi.

7 Ekim 2023'te Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" saldırıları sırasında hayatını kaybedenler için Kudüs'teki Herzl Tepesi'nde düzenlenen "Ulusal Yas Günü" anma törenine İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant katıldı.

Törende konuşan Gallant, savaşın her zaman sadece askeri çözümlerle sonuçlanamayacağını vurguladı. Güç her şeyi çözüme kavuşturamaz ve özellikle Gazze'deki esirlerin geri alınması için bazı acı tavizlerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Savaşın benzeri görülmemiş zorluklarla dolu olduğuna dikkat çeken Gallant, "Savaşa girmekten başka çaremiz yoktu. Geçen yıl düşmanımızı sert bir şekilde vurduk ve çevremizde yeni bir güvenlik ortamı yarattık. Ancak bedel ağır oldu, evet çok ağır," dedi.

Gallant, İsrail'in savaşın seyrini değiştirdiğini ve her alanda benzeri görülmemiş başarılar elde ettiğini iddia etti. "Güneyde Hamas artık askeri olarak hareket edemiyor. Kuzeyde ise Hizbullah'a bir dizi saldırı düzenlendi. Komuta zinciri kırıldı, füze saldırılarının çoğu engellendi ve vurulan Hizbullah unsurları sınır hattından uzaklaştırıldı," diye ekledi.

Benzer Videolar